Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Fel lehet rakni a stucnit...

Fel lehet rakni a stucnit fordítva?

Figyelt kérdés
Országúti bringám van, az a problémám hogy túl hosszú a váz és nagyon kényelmetlen hosszabb távon előre hajolva tekerni, szédülni is szoktam annyira szétmegy a nyakam. Ha fordítva raknám fel a stucnit? Lehet ilyet csinálni?
2022. máj. 1. 23:43
1 2
 1/19 Alex Fly ***** válasza:
100%
Úgy érted, hogy hátrafelé? Lehetni lehet, de az irányítást jelentősen rontja...
2022. máj. 2. 05:18
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy érti, hogy fejjel lefelé, tehát a lefelé hajló stucniból felfelé hajlót csinálni. Centiket emel a kormányon.

Igen, lehet. Egyes stucnikon szerepel is fejjel lefelé is a márkajelzés, illetve a fokot plusz-mínuszban adják meg.

2022. máj. 2. 05:52
 3/19 anonim ***** válasza:
Lehet kapni rövidebb stucnit is, akár 60mm-est. Ha a mostani hosszú, cseréld le és próbáld ki. 60mm alá azért ne menj, mert az már nem lesz jó irányítás szempontjából. Ha úgy is hosszú, akkor másik biciklit kell venni.
2022. máj. 2. 07:14
 4/19 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy hátrafelé. 😀 Az eredeti helyett egy rövidebbet vettem már régebben, amit fejjel lefelé raktam fel. Aztán megfordítottam, így kicsit magasabban van a kormány, de nem az a gond, hanem a váz hossza. Elvileg a 186 centimhez jónak kellene lenni az 58-as váznak, de mégsem így érzem. Ha a fékeket ott tudnám megfogni ahol most a kormány egyenes, sokkal komfortosabb lenne. A nyereg is fullra előre van tolva amennyire csak lehet.
2022. máj. 2. 12:37
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy fordítva ne! Full instabil lesz a bringa.
2022. máj. 2. 12:41
 6/19 anonim ***** válasza:
49%
Egyszer majd rájönnek az emberek, hogy outit nem magasság hanem belső lábhossz alapján veszünk.
2022. máj. 2. 13:46
 7/19 A kérdező kommentje:
88 cm a lábhossz, az alapján vettem.
2022. máj. 2. 13:51
 8/19 anonim ***** válasza:

Bárhogy vetted cseréld le. Ez így, hogy többszöri változtatással sem passzol a méreteidhez, csak szenvedés.

2022. máj. 2. 19:33
 9/19 A kérdező kommentje:
Most a hézagolókat mind alulra raktam, egy kicsit billentettem is a kormányon hogy épphogy felfelé álljon. Egy még rövidebb stucnit még meg lehetne próbálnom. De az is lehet, hogy ez a testpozíció nekem nem jó és hosszútávon sehogy se lenne kényelmes.
2022. máj. 2. 19:45
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kicsit úgy hangzik, mintha neked magával az országútin felvett üléspozícióval lenne problémád. Ezeknél fontos a jó beállítás, és akkor is szokni kell. Nekem egy év volt, mire jól éreztem magam a gravelomon a trekking után. Nekem is volt nyakfájás, derékfájás. Vettem hosszabb és meredekebb stucnit, hozzászoktam a testtartáshoz, megtanultam karból, lábból kirúgózni az úthibákat, és ma már teljesen komfortosan érzem magam rajta.

Emiatt egyébként nem szoktam ajánlgatni itt bárkinek a koskormányos bringákat. Kezdőknek, alkalmi bringázóknak nem jó választás.

2022. máj. 2. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!