Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen konfliktusotok volt...

Milyen konfliktusotok volt eddig autósként biciklistával és fordítva?

Figyelt kérdés

Eddig autósként jártam az utakat és mindig azt hittem, hogy a biciklisek rettenetesen durván és alaptalanul feltudják húzni magukat, ami szerintem továbbra is igaz, de most hogy biciklizek az autósok közül is látok pár kresszet nem ismerő gyöngyszemet, akik engem küldenek el melegebb éghajlatokra.

Persze ilyenkor maximum az arcukba nevetek.

Nektek milyen konfliktusotok volt biciklissel vagy biciklisként autóssal?

(Nincs semmi értelme a kérdésnek, csak érdekes történeteket keresek ön és mások szorakoztatására. Szóval ne gondoljátok túl és ne veszedjetek.)

Pár dolog amivel én találkoztam:

-Egyirányú úton, ahol a biciklis forgalom kétirányú mindig beszol egy tudatlan autós.

-Ha nagy a dugó én meg csak a jobb oldalon a patka mellett elmegyek az álló kocsi sor mellett mindig van valaki aki direkt jobbra rántja a kormányt, hogy ne tudjak tovább menni, mert ha neki ott kell állni akkor nekem is. Ilyenkor kikerülöm a másik oldalról és ekkor jön a dudálás.

-Csak hogy ne legyen egy oldalú a történet autósként volt, hogy szabályosan közlekedtem a parkolóban, amit hírtelen járdárol (nem átkelő hely) egy biciklis közvetlenűn az autó elé ment le a parkáról, ráütött a kocsira és azt mondta hogy "Más életével játszol".

(Nyílván csak ő játszott a sajátjával.)

-Pár napja láttam hogy egy biciklisnek kevés helyet hagyott egy autó, akit még így is kitudott volna kerülni a biciklis, de elkezdte rugdosni az autót és ordibálni. Az autóban kár keletkezett, így persze ordibálással egybe kötve gyorsan eltávozott a járdán.

2021. júl. 16. 15:55
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
74%

Most nem biciklis sztori de az sztori nagyjából:

Mennék át az másik oldalba,és direkt körül nézzek,hogy még véletlenül se ütsön el az autó.

És erre mi csinál az autós?

50-nel bekanyarodik,és majdnem elüt..

Gondolhatod,mit mondtam..

2021. júl. 16. 16:26
 2/35 anonim ***** válasza:

Ja meg kedvencem:

Mentem az autó úton,és az egyik futár autó direkt elém hajtot,és még szerencse hogy lefékeztem időmbe.

Az volt még az szerencse hogy az autónak se esett semmi baja,csak kis koccanás történt,de semmi karcolás vagy ilyesmi.

2021. júl. 16. 16:28
 3/35 anonim ***** válasza:
időben*
2021. júl. 16. 16:29
 4/35 anonim ***** válasza:

Vágány utca-Dózsa Gy. utca kerezsteződése, belinkelem:

[link] ,19.0727141,3a,72.1y,337.34h,82t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUlipNlgt1n6AxEzSK92TCA!2e0!7i16384!8i8192

Én itt szoktam jobbra kanyarodni a Dózsáról a Vágányra. Rendszeresen jön hátulról lendületből valami bringás, miközben sokszor ordítják, hogy "bicikliút"! Amikor kialakul egy "párbeszéd", jelzem nekik, hogy 10 méterre vissza van egy tábla, amit érdemes lenne jobban áttanulmányozni (linken látszik). De itt rendszeresen anyáznak a bringások. Óvatosan kanyarodok mindig, mert fel vagyok rájuk készülve, de nem mindig sikerül időbe észrevenni a gyorsan érkezőket.

2021. júl. 16. 16:29
 5/35 anonim ***** válasza:
Link újra: [link] ,19.0727141,3a,72.1y,337.34h,82t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUlipNlgt1n6AxEzSK92TCA!2e0!7i16384!8i8192
2021. júl. 16. 16:30
 6/35 anonim ***** válasza:
Nem akarja rendesen betölteni, bemásolva látszik a kerékpárút vége tábla is.
2021. júl. 16. 16:31
 7/35 anonim ***** válasza:
6%
Múltkor szálltam ki az autómból, kinyitottam az ajtót aztán ponr beletekert a biciklis. Mondanom sem kellett mennyire felrántotta az agyamat. Elbeszélgettem kicsit vele aztán kértem előlegbe 45 ezrez a károk fedezésére + lefényképeztem a papírjait
2021. júl. 16. 17:24
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Körforgalomnál lassítottam bringával, hisz elsőbbséget kell adnom, de annyira lassan jött egy autó, hogy simán volt időm átmenni. Végig néztem hol van, tehát tudatában voltam mit csinál és milyen sebességgel jön.

Na amint legurult az első kerék az útra, ez a barom állat rátaposott eszetlenül a gázra, majd előttem satufékkel állt meg, miközben üvöltözte, hogy a retkes kva anyámat.

Egy másik esetben majdnem elütött egyszer egy öregasszony a zebrán, mert csőlátással ment az is ész nélkül, nem vette észre hogy rajta vagyok. Az is lehet, hogy nem látott fél méternél távolabb, mert az utolsó pillanatokban vett észre, amikor kb. elugrottam előle.

2021. júl. 16. 18:18
 9/35 anonim ***** válasza:
0%

Egyszer még egyszer majdnem elütött egy nőt egy c tipusú csávó..

Stépen megállt,és egyből puff meg százsal..

Gondolhatjátok,vw+turbo

2021. júl. 16. 18:33
 10/35 anonim ***** válasza:
28%

Egy terepjáros kopasszal vesztem össze. Mint kiderült keresett valamit. Jött utanam lassan.Én pedig előtte tekertem "pragmatikusan" ( ha nem látom indokoltnak nem állokmeg a pirosnál a világ segglyukában) a hülye meg ész nélkül követett,és 4piroson sikerült átjönnie. A lényeg ezért én voltam a hibás mert "húzom magammal".

20al mentem volt amikor a járdán,hogy +elözzön,de nem.

2021. júl. 16. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!