Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen konfliktusotok volt...

Milyen konfliktusotok volt eddig autósként biciklistával és fordítva?

Figyelt kérdés

Eddig autósként jártam az utakat és mindig azt hittem, hogy a biciklisek rettenetesen durván és alaptalanul feltudják húzni magukat, ami szerintem továbbra is igaz, de most hogy biciklizek az autósok közül is látok pár kresszet nem ismerő gyöngyszemet, akik engem küldenek el melegebb éghajlatokra.

Persze ilyenkor maximum az arcukba nevetek.

Nektek milyen konfliktusotok volt biciklissel vagy biciklisként autóssal?

(Nincs semmi értelme a kérdésnek, csak érdekes történeteket keresek ön és mások szorakoztatására. Szóval ne gondoljátok túl és ne veszedjetek.)

Pár dolog amivel én találkoztam:

-Egyirányú úton, ahol a biciklis forgalom kétirányú mindig beszol egy tudatlan autós.

-Ha nagy a dugó én meg csak a jobb oldalon a patka mellett elmegyek az álló kocsi sor mellett mindig van valaki aki direkt jobbra rántja a kormányt, hogy ne tudjak tovább menni, mert ha neki ott kell állni akkor nekem is. Ilyenkor kikerülöm a másik oldalról és ekkor jön a dudálás.

-Csak hogy ne legyen egy oldalú a történet autósként volt, hogy szabályosan közlekedtem a parkolóban, amit hírtelen járdárol (nem átkelő hely) egy biciklis közvetlenűn az autó elé ment le a parkáról, ráütött a kocsira és azt mondta hogy "Más életével játszol".

(Nyílván csak ő játszott a sajátjával.)

-Pár napja láttam hogy egy biciklisnek kevés helyet hagyott egy autó, akit még így is kitudott volna kerülni a biciklis, de elkezdte rugdosni az autót és ordibálni. Az autóban kár keletkezett, így persze ordibálással egybe kötve gyorsan eltávozott a járdán.

2021. júl. 16. 15:55
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

20: ez alap, hogy vigyázok....

De ha 8-10 kmh-val megyek, akkor kb. elvesztem az összes előnyt, amit a bringázás nyújt a bkv-val szemben....

2021. júl. 17. 14:28
 22/35 anonim ***** válasza:

21!

Nem kell lépésben bringázni, de a parkoló autókat kellő távolságból kell kerülni. A többi autós sem bosszankodik annyira, ha 30-cal mész a sáv közepén, minhta 10-zel cammognál.

Én szoktam nézni ilyen esetekben, hogy ülnek-e az autóban.

2021. júl. 17. 15:02
 23/35 anonim ***** válasza:

22: nem bosszankodik...??? Olyan durva beszólásokat kaptam (nőként), hogy arról kódultam....

Pedig csak kb. 20 cm-re mentem ki a bringagyászról az autós sávba....

2021. júl. 17. 15:09
 24/35 anonim ***** válasza:

#23!

Na csúsztass! Ezt írtam: "A többi autós sem bosszankodik annyira, ha 30-cal mész a sáv közepén, minhta 10-zel cammognál."

Az "annyira" szót kihagytad, így egészen mást jelent a mondat.

Az is benne volt a mondatomban, hogy ha 30-cal mész. Erről sem írták semmit.

2021. júl. 17. 15:49
 25/35 anonim ***** válasza:

Mentem az Aradi úton, annyira még nem ismertem jól a helyet. Az Aradi utca és a Színyei Merse utca sarkán nem vettem észre a stoptáblát, mivel takarta egy építkezés állványzata. Láttam hogy az autók cammognak, abban a hiszemben hogy mint jobbról jövő, nekem van elsőbbségem, átmentem egy suv előtt. Ő beszólt, én visszaszóltam.

Lehel úton haladtam jobb szélső sávban egyenesen a béke tér felé, át a Róbert Károly körúton a mellettem levő sávban egy kisteherautó jobbra akart fordulni, tőlem nem tudott lassítás nélkül, így rám dudált. Később mikor visszamentem, láttam hogy ő kanyarodhatott, én meg kanyarodósávban voltam, nem mehettem volna egyenesen.

2021. júl. 20. 23:28
 26/35 anonim ***** válasza:

25!

Kissé ön- és közveszélyes vagy.

Az Aradi utcánál az úttest mindkét oldalán kint van a stop tábla.

A Lehet utcánál (majdnem mindenki útnak nevezi, pedig utca) kimentél a kanyarodó sávba és sem a táblát, sem a forgalmat, sem az UB jeleket nem vetted észre.

25 év alatt nem követtem el ennyi hibát közlekedés közben, mint amiket leírtál.

Valamit rosszul csinálsz.

2021. júl. 21. 00:18
 27/35 anonim ***** válasza:

#26 akkor még nem volt kint mindkét oldalon a stoptábla. A lehel utcánál általában besoroltam a belsőbb sávba, csak akkor egyszer rosszul emlékeztem a felfestésre és már nem latszott az autóktól, az előjelző táblát pedig elhagytam. Láttam hogy a teherautó kanyarodik, sehol nem írtam hogy nem. A bringások általában a kanyarodósáv elejére mennek majd a kocsik elöl indulnak, egyszerűen elfelejtettem hogy ott 2 kanyarodó sáv is van.

Örülök hogy te sosem hibázol.

2021. júl. 21. 00:57
 28/35 anonim ***** válasza:

#27!

Úgy értettem, hogy a többi kanyarodó autót nem vetted észre.

Azt mondod, hogy sok bringás és te is szándékosan a kanyarodó sávból mentek tovább egyenesen?

2021. júl. 21. 01:04
 29/35 anonim ***** válasza:

#28 a többi kanyarodó autó mögöttem volt. Ez volt az első a sorban.

Mit mond a kresz a bringások előresorolásáról a piros lámpánál?

2021. júl. 21. 01:21
 30/35 anonim ***** válasza:

Álló kocsisor mellett egy ideje már el szabad menni jobbról.

Viszont a kanyarodó sávból nem mehetsz előre! Az szóban lévő kereszteződésnél a középső sávból is kanyarodhatnak, de sok autós beelőzi a kocsisort és bevág eléjük. Ő nem fog arra számítani, hogy te egyenesen mész tovább és nem is lát. A széna térnél játszotta sok autós, hogy az egyenesen halaldó sávból kanyarodott jobbra a Hattyú utca felé. Ott egy ideje beton tömbök vannak, amit szintén baleset forrása lehet, de a sok szabálytalan ellen ezt találták ki.

A lényeg, hogy nagyon veszélyes kanyarodóból egyenesen menni. Az egyenesen haladó nem számít rá. Engem egyszer majdnem kilapított egy ilyen autós. Nem vette észre, hogy ő a kanyarodóban volt. Balra nem ránthattam a bringát, mert mögött is volt autó, hirtelen emiatt nem is fékezhettem, de nem is számíthattam arra, hogy valaki jobbról próbál elsodorni.

Ha nem mersz a nem legszélső sávban tekerni, akkor ne bringázz úttesten!

2021. júl. 21. 01:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!