Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen konfliktusotok volt...

Milyen konfliktusotok volt eddig autósként biciklistával és fordítva?

Figyelt kérdés

Eddig autósként jártam az utakat és mindig azt hittem, hogy a biciklisek rettenetesen durván és alaptalanul feltudják húzni magukat, ami szerintem továbbra is igaz, de most hogy biciklizek az autósok közül is látok pár kresszet nem ismerő gyöngyszemet, akik engem küldenek el melegebb éghajlatokra.

Persze ilyenkor maximum az arcukba nevetek.

Nektek milyen konfliktusotok volt biciklissel vagy biciklisként autóssal?

(Nincs semmi értelme a kérdésnek, csak érdekes történeteket keresek ön és mások szorakoztatására. Szóval ne gondoljátok túl és ne veszedjetek.)

Pár dolog amivel én találkoztam:

-Egyirányú úton, ahol a biciklis forgalom kétirányú mindig beszol egy tudatlan autós.

-Ha nagy a dugó én meg csak a jobb oldalon a patka mellett elmegyek az álló kocsi sor mellett mindig van valaki aki direkt jobbra rántja a kormányt, hogy ne tudjak tovább menni, mert ha neki ott kell állni akkor nekem is. Ilyenkor kikerülöm a másik oldalról és ekkor jön a dudálás.

-Csak hogy ne legyen egy oldalú a történet autósként volt, hogy szabályosan közlekedtem a parkolóban, amit hírtelen járdárol (nem átkelő hely) egy biciklis közvetlenűn az autó elé ment le a parkáról, ráütött a kocsira és azt mondta hogy "Más életével játszol".

(Nyílván csak ő játszott a sajátjával.)

-Pár napja láttam hogy egy biciklisnek kevés helyet hagyott egy autó, akit még így is kitudott volna kerülni a biciklis, de elkezdte rugdosni az autót és ordibálni. Az autóban kár keletkezett, így persze ordibálással egybe kötve gyorsan eltávozott a járdán.

2021. júl. 16. 15:55
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Hol írtam hogy nem merek a belső sávban menni?
2021. júl. 21. 06:01
 32/35 anonim ***** válasza:

" A bringások általában a kanyarodósáv elejére mennek majd a kocsik elöl indulnak, egyszerűen elfelejtettem hogy ott 2 kanyarodó sáv is van."

Magyarán rutinból a kanyarodóból akartál egyenesen menni.

Mi más oka lenne ennek, hogy nem mersz, nem tudsz a nem szélsőben menni?

2021. júl. 21. 11:42
 33/35 anonim ***** válasza:

Ez gondolom kimaradt:

"A lehel utcánál általában besoroltam a belsőbb sávba"

Ha már részleteket ragadunk ki.

2021. júl. 21. 13:18
 34/35 anonim ***** válasza:

#32 Egyébként lehetne még sorolni okokat, hogy miért nem merek:

Például az Üllői úton a buszsávot jelenleg nem használhatják kerékpárosok. Tehát eleve a buszsáv melletti belső sávban kell mennem. Mondjuk az autósok udvariasak, van hogy figyelmeztetnek a veszélyre, valahogy így: "Menj már a saját sávodba bazdmeg".

Szóval merni merek, de abban nem vagyok biztos hogy nem fog egyszer az egyik autósnak elgurulni a gyógyszere.

De egyébként lényegtelen. Nyugodtan lovagolj tovább ezen a két hibán, megérteni úgysem fogod, mivel te ugye 25 év alatt egyszer sem hibáztál. :D

2021. júl. 21. 13:27
 35/35 anonim ***** válasza:

"Egyébként lehetne még sorolni okokat, hogy miért nem merek"

OK, legalább most megtudtuk (sok mellébeszélés után), hogy nem mersz.

Viszont akkor ne közlekedj ilyen helyeken bringával, mert téged is kilapíthatnak, mert nem számítanak a szabálytalanságodra és a bringások megítélését is rontod!

2021. júl. 21. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!