Bicikli kerékagyat(golyós) mivel lehetne a leghatékonyabban és legegyszerűbben kitisztítani?
A sebbenzin kb ugyanúgy oldja mint a petróleum. Akkor valami híg petrót használtál, oldja az a zsírt rendesen. Csak nem kell azt várni mint a reklámokban amikor Manyika néni mosogat és 1 csepp Jarral tisztára mossta a centi vastagon leégett trutyit :D A nagyja zsírt ki kell törölgetni a csapágycsézésből és a kóniszokról, így jóval kevesebb petró kell.
Az brigéciol emulziót én sem szeretem különösebben. Bár most a melegben ha kirakod a kereket, alkatrészeket száradni a napra, akkor hamar megszáradnak.
Vagy kompresszorral le kell fúvatni a vizst. Az aprólákoknál vigyázni! Elég vacak érzée amikor a műhely túlsó oldaláról hallja az ember koppanni a pici alkatrészt... Kerestem már 1 óráig kónuszt (na most ezért majd megkapom, hogy miért nincs tartalék és miért nincs rend a műhelyben... :D)
Én nem szeretem sem a benzint, sem a brigéciolt... én úgy szoktam, hogy terítek egy fóliát a munkapadomra, arra pedig egy rongyot, szétszedem a tisztítandó kütyüt ripityára, az alkatrészeket szépen sorban elhelyezem a rongy9n összeszerelési sorrendben, aztán másik rongy, fújok rá egy kis wd40et, és elkezdek tisztára törölni mindent. Esetleg, ha van olyan alkatrész, amin vastagon áll a dzsuva, vagy zsír, akkor azt előre befújom wd40-el... ha esetleg valami kifog a wd40en, akkor würth-ös féktisztító, az eddig vitt mindent, de drágább is...
A végén pedig általában a csúszó alkatrészeket alaposan átfújom würth-ös száraz kenőanyaggal, csak utána zsírzok ahol zsírozni kell.
bagolyköpettel.
vagy az univerzális szódabikarbóna-ecet kombóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!