Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Golyók vagy svédkosár, mivel...

Golyók vagy svédkosár, mivel érdemes összerakni egy kerékagyat?

Figyelt kérdés
Szédszedtem a nemrég vásárolt használt bringám hátsó kerék agyát , a racsni felől golyók voltak, ( szerintem volt már javítva) baloldalt meg svéd kosár, rakjam úgy vissza ahogy volt vagy tegyek golyókat bal oldalra is, és van még egy opció svédkosarat is tehetnék mindkét oldalra, szerintetek mivel rakjam össze? Köszi a válaszokat.

2019. júl. 1. 13:51
 1/2 Wadmalac ***** válasza:

A kosárnak kettő célja van a kerékagyban. Egy: bicikligyárban sokkal gyorsabb így szerelni. Kettő: egy golyóval kevesebb kell általában.

Van oylan alkalmazás, ahol a lemez golyókosárnak van praktikuma, magasabb fordulatú és kisebb terhelésű csapágyaknál, vagy ott, ahol a csapágy nem fordul sokat, de itt csak a baj van vele. Elkopik, megnyílik és rálépnek a golyók a szélére, beékelődik, törik a kónusz, a golyó, sérül a golyópálya az agy furatában.

Ki kell dobni.

Középcsapágyat is mindig kosár nélkül raktam össze a monoblokk-korszak előtt.

Kormánycsapágyban már van értelme.

2019. júl. 1. 14:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a szakszerű választ, maradnak a golyók meg kenőzsír.
2019. júl. 1. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!