Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Extrém súly alá DH bringa nem...

Extrém súly alá DH bringa nem DH-ra.(?)

Figyelt kérdés

Hali.

120-130 kg vagyok (mindig is nagydarab voltam).

Szeretnék leadni egy pár kilót (de leginkább csak nem akarok többet felszedni), így elhatároztam, hogy odafigyelek az étrendemre is és nekiállók mozogni. Munkám és a lakhelyem miatt nem igazán jöhet szóba konditerem (meg nincs is olyan haverom aki jönne oda), csak a bringázás maradt lehetőségként, hogy azzal járok melóba, ami cirka (2x) 13km dimbes dombos bicikli/földes/forgalmi út. (Na meg amúgy is, mindig szerettem bringázni, de pár éve abbamaradt. Jó újból tekerni.)

Na de a lényeg:

A DH biciklik nagyon bejönnek (nagyon nagyon tetszenek!!!), néztem is pár full telos bringát (pl: [link] ).

A félelmem az, hogy nem hiszem, hogy ezeket a telos vázakat ekkora súlyra tervezték. Mármint, hogy ráülök és akkor már kb teljesen össze is nyomódik a rugós tag.

Jól gondolom? Esetleg van erre megoldás, hogy jóval keményebb legyen?

Köszi előre is!

:)

2022. ápr. 23. 20:12
1 2
 11/18 tothp ***** válasza:
100%

Ha most kezdesz bicajozni, akkor az a legfontosabb, hogy ne utáld meg a tekerést a legelején. Ahhoz pedig egy általános használatú, jól beállított trekking, vagy MTB kell. Amivel tényleg előbb-utóbb élvezet lesz a biciklizés. Én még az első teleszkóp szükségességét is megkérdőjelezném. Ami olcsó az nehéz és használhatatlan. Ami jó, az drága.

Igazából, ha rajta ülsz, úgyse látod. Ha tetszik, ha nem.

2022. ápr. 24. 07:58
 12/18 anonim ***** válasza:
57%
Napi 2x13 km semmilyen fogyást nem fog eredményezni. Ahhoz 2-3 órás folyamatos tekerések kellenek.
2022. ápr. 24. 08:21
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, DH bringáról lemondtam, keresek olyat amilyeneket javasoltatok.

#12 egészen egyszerűen ennyi ami belefér nekem egy napba. Melóban is egész nap mászkálunk, nem egy gép elött ülök, szóval azért elfáradok egy kicsit a nap végére. (Meg persze az idő sem kedvez nekem, nincs kedvem este 8-9-kor hazaérni és még otthon is csináljak meg mindent amit kell.) Na meg szerintem ez is több mint a semmi.

2022. ápr. 24. 09:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Amúgy ha hajlandó vagy annyit költeni rá,én is a canyont javasolnám,vagy valami hasonlót.

Nekem stoic 3 van,oké lényegesen könnyebb vagyok de azért szokott kapni nagyobb terhelést is mint amit alattad kapna a dombos földutakon.

Az alkatrészek alapján első montinak teljesen jó, és tapasztalatom szerint aszfalton sem egy nyűg tekerni

2022. ápr. 24. 09:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

130 kg-osan vettem az első trekkingem, majdnem 10 évig használtam, ebből úgy 3-4 évig 120-130 kilósan. Még egy küllőt sem kellett cserélni benne. Szóval nem olyan extrém a súlyod, és pár hónap alatt meg is lehet tőle szabadulni. Heti 1 kg-ot le lehet adni, főleg az elején könnyű. Önmagában a bringázás kevés, változtatni kell az étkezéseden is. Az az elsődleges oka, hogy elhíztál. Amíg így eszel, kövér maradsz.

Én cross trekkinget javasolnék, vagy 29-es merevfarú montit valami jól gördülő gumival. A kerékszett legyen 32 vagy 36 küllős, különben lehetnek vele gondok.

2022. ápr. 24. 12:02
 16/18 anonim ***** válasza:
57%
Így van, fogyni csak étrendi változással fogsz.
2022. ápr. 24. 12:04
 17/18 anonim ***** válasza:
57%
Mégcsak bicikli sem kell hozzá
2022. ápr. 24. 12:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, látom, hogy írtad is az étrendet. Szerintem ez így működhet. Táplálkozás témában hasznosak a testépítő oldalak. Egyebként kiegészítésnek én javasolnám a súlyzós edzést.
2022. ápr. 24. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!