Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen bicikli lenne a legjobb...

Milyen bicikli lenne a legjobb erre a felhasználásra?

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban 40-80 km közötti túrákra / edzésekre kéne, ami elég változatos terepen lenne. Mennék vele aszfaltos bicikliutakon, földes utakon, de másznék vele 300-350 méter körüli "hegyeket" is terepen, és le is jönnék vele nagyobb sebességgel.

Tudom hogy ez elég vegyes, de szerintetek milyen bicikli lenne a legalkalmasabb, ami kiszolgálná valamilyen szinten minden igényemet ezekből? Olyan kéne ami síkon jól gurul és jól hajtható, de terepen is magabiztosan lehet menni vele.

Mondjuk egy 29-es merevvázas XC, dropper post-tal és 120mm-es lockolható villával jó lenne? Például egy ilyen: [link]

2022. ápr. 20. 20:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mindegy, akkor lehet ebből egy XC hardtail lesz, mondjuk olyan mint amit linkeltem, a traktorgumikat meg mondjuk cserélem valami könnyebb/vékonyabbra, például Maxxis Ikon-ra, ami talán jobban megy aszfalton is.
2022. ápr. 21. 15:40
 12/17 anonim ***** válasza:

A linklelt Canyon majdnem jó. Ez amúgy nem igazán XC, inkább egy lightos trail bike, ami a lejtőkön jól fog jönni. A 14 kg-mal kicsit fájna a mászás, de ennél sokkal nagyobb probléma az 1x12 hajtása, amit aszfalton valahol 30-35 km/h körül ki fogsz forgatni. Ha nem vagy az a pörgetős fajta, akkor már 25 felett is lehet, hogy kellemetlenül soknak érzed majd a pedálfordulatot. Egy nagyobb első lánckerék segíthet, de kérdéses, hogy mekkora fér el.

Amúgy ez a Sram SX váltó hírhedten hulladék, ezt a konkrét felszereltségi szintet inkább kerüld! Nagyon gyökér választás a Canyontól, hogy az eggyel gagyibb, XCR villás gépre meg rárakják a Deore XT-t. A 8-as pedig úgy látom, hogy még nem kapható. Azzal nyernél kb. 10% végsebességet is a 10-es kis lánckerék miatt. Ilyen felhasználásra egy 2x11 lenne inkább alkalmas, de úgy látom, hogy már szinte egyik gyártó sem használja.

2022. ápr. 21. 16:59
 13/17 anonim ***** válasza:
10# egyetertek
2022. ápr. 22. 01:21
 14/17 Gyulai Dávid Dániel válasza:
3x12-es hajtás kéne. Ami ugye nincs. Én nem értem, hogy ezt miért vették el.
2022. ápr. 22. 02:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
14: a mai hátsó váltókkal egy 2x rendszerrel lefedhető az, ami régen 3x rendszerekkel. Feleslegesen sok kombinációt adna a 3x. Az XT 2x12 rendszere 623%-os tartományt fed le.
2022. ápr. 22. 07:02
 16/17 A kérdező kommentje:
#14 Felesleges már manapság szerintem a 3x hajtás montira, a mostanimon is 2x10-es van, de elöl a kisebbik fogaskereket általában csak legvégsőbb esetekben használom mondjuk meredek mászásnál, felesleges lenne még egy harmadik is.
2022. ápr. 23. 17:17
 17/17 Joell válasza:
Egy jo tescos bicikli megteszi. Vagy egy kontras kemping
2022. máj. 25. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!