Milyen bicikli lenne a legjobb erre a felhasználásra?
Nagy vonalakban 40-80 km közötti túrákra / edzésekre kéne, ami elég változatos terepen lenne. Mennék vele aszfaltos bicikliutakon, földes utakon, de másznék vele 300-350 méter körüli "hegyeket" is terepen, és le is jönnék vele nagyobb sebességgel.
Tudom hogy ez elég vegyes, de szerintetek milyen bicikli lenne a legalkalmasabb, ami kiszolgálná valamilyen szinten minden igényemet ezekből? Olyan kéne ami síkon jól gurul és jól hajtható, de terepen is magabiztosan lehet menni vele.
Mondjuk egy 29-es merevvázas XC, dropper post-tal és 120mm-es lockolható villával jó lenne? Például egy ilyen: [link]
Attól függ, számodra mit jelent a 40-80km túra? Egy egész napos elfoglaltságot, telepakolva cuccal, vagy úgy mint én, hogy van a bringa, van a kistatyó gumiragasztóval potgumival pumpával meg alapszerszámmal, egyébként csak én a bringem meg max a pénztárcám, de újabban már csak a mobilom amivel fizetni is tudok...
80-100km-re nekem nem kell több.
Ha elfogy a vízem, megállok, veszek...
Ha megéhezem, megállok, veszek...
Ha nagy dond van, hívok segítséget... de szerencsére ilyen soha nem volt, egy alkalmat leszámítva mikor eltörött a kormányom, de igazából semmi bajom nem lett szerencsére.
Nekem jelenleg egy merevvázas merida big trail-om van, egy big nine-t cseréltem le nemrég, tetsuett a 29xc, de ereszkedéseknél nem tudtam vele elég technikás lenni, ami zavart, ezzel királyabb ereszkedni, de nagyobb szívás haladni és mászni... de pont leszarom, nekem ennyi kompromisszumot megér...
Amúgy bakonyban bringázom leginkább, tavasztól őszig szinte minden szombaton letolok 100-120km-t, de változó, mindenen is keresztül.
40múltam, a bringámat amúgy abszolút nem használom ki, sokkal inkább használom úgy, mint egy sportosabb trekking felhasználás, de mégsem egy papás trekking... nekem azok mindig ilyen nagypapi bringának tűntek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!