Milyen zsír legjobb általános felhasználásra?
Én hentesnél veszem az általuk kisütött, ikrás, nem faggyús, kimért sertészsírt. Azokat kell kerülni, amik hófehérek, kőkemények, rendszerint téglalap alakúak és papírba vannak csomagolva. pl.: [link]
Minél olvadékonyabb egy zsír, annál jobb minőségű, mint pl erről látható is:
De ha igazán tutira mész, akkor lehet venni zsírszalonnát és kisütöd. Ha bőröset veszel, még tepertőd is lesz.
Kérdező, 1-es vagyok.
Erre nem tudok neked biztonsággal válaszolni. Sokáig.
Vidéken a novemberi-decemberi disznóölésből a zsír tavaszig kitartott bödönökben a hűvös kamrában.
Én 2-3 kg-t veszek, mindent azzal készítek a fánk és a hal kivételével, így nálunk nincs módjában megavasodni. Ha sütök ki zsírt, a mennyiség ugyanez.
Hozzáteszem, hogy 20 év olajjal főzés után tértünk vissza a gyerekkorban megszokott zsírra és sokkal finomabb nekünk minden.
Én már a sütemények nagy részénél is kiváltottam a margarint zsírral.
6-os vagyok!
Hentesnél vásárolt = ahol az üzletekben tőkehúst árulnak, ott leginkább vannak ezek a kilós kiszerelésű vödrös zsírok is. Azokat keresd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!