Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mikor fogok tudni rendesen...

Mikor fogok tudni rendesen biciklizni?

Figyelt kérdés

Felnőtt koromban tanultam meg sajnos (túlzás, hogy megtanultam), mert szüleim nem tudtak venni kerékpárt anno. 40 évesen rávett férjem, hogy próbáljak megtanulni, és vett nekem egy bicajt. Voltak próbálkozásaim előtte, de kb.az elindulásig jutottam és pár méterig.

Nagy nehezen, pár bokorban landolás után ment már az egyenes szakasz, és kb.nagy ívben fordulás.

Most 52 éves vagyok, néha ráveszem magam, hogy elmenjek barátokkal, vagy a férjemmel, de mindig nagyon félek. Nehezen megy az elindulás, ha sokan vannak körülöttem inkább arrébb tolom.

Lejtőn iszonyat félek, a kanyarok nehezen mennek.

Most is voltunk bicajozni, egy-egy élesebb kanyart megpróbáltam, de mindig megbillentem, és inkább leszálltam. Barátaim nagyon rendesek, bíztatnak, megvárnak, de már annyira cikinek gondolom.

Nagyon flusztrál, hogy nem megy. Mit kéne tennem?

2022. ápr. 19. 14:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Pff.

Nekem is betett kicsit egy két évvel ezelőtti eset, amikor konkrétan nem tudtam megállni, nagyon meredek és hosszú lejtőn.

Nem lett belőle baleset, a domb alján láttam a többieket egy kicsit balra állni,(UK,bal oldalon megyünk) kis emelkedőn- hát, sose örültem annyira emelkedőnek, mint akkor.

Fentmaradtam a bicajon, de pánikoltam lefelé, s azon gondolkodtam, hogy inkább direkt bekanyarodok a bokorba, hogy az jobb, mint autóval ütközni (nem jött egy se, s végig a saját sávomban maradtam, csak pánikoltam).

Az én gondom a koskormány, egyszerűen félek lent fékezni, fent meg persze nem olyan hatékony.

Gyakorlok, de még mindig nem megy túl jól. Mindig az van bennem, hogy ha ráhajolok a koskormányra, s lent fékezek, szépen át fogok bukfencezni a kormányon.

Ez főleg akkor jó, mikor nem ismerem a környéket, s nem tudom, hogy lesz-e egy éles kanyar, vagy stoptábla, ilyesmi.

2022. máj. 25. 23:09
 12/16 MGéza ***** válasza:
100%
#11: Outinál vagy egyszerűen csak kos kormányos gépnél az intenzív fékezés úgy néz ki, hogy felemelkedsz kissé és hátracsúszol az ülés mögé, majd utána kezdesz fékezni. Próbáld ki, igen hatékony vészfékező módszer.
2022. máj. 26. 02:47
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, tudom, gyakorlom is, de továbbra is pánikolok...Youtube-n van a GCN csatorna, Global Cycling network, nagyon jó.
2022. máj. 26. 10:42
 14/16 anonim ***** válasza:
Ja, meg az én gondom még a kicsi kéz, a féket beállították annyira, amennyire tudták, szóval közelebb, hogy elérjem, de így is messzinek érzem. Amennyire lehet, közel hozták.
2022. máj. 26. 11:09
 15/16 anonim ***** válasza:
Most már kíváncsi vagyok mi a helyzet a kérdezővel.
2022. máj. 26. 13:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A nép tudni szeretné mi van veled!

Jelezz vissza hogy állsz! Kíváncsian várjuk!

2022. máj. 27. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!