Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A fiatalok körében miért...

A fiatalok körében miért ilyen népszerűtlen a kerékpározás?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, a biciklizés a hobbim 3 éve, hetente kb. 160-200 km-t edzek, XC szakágban leginkább.

Ahol lakom nagyon népszerű a kerékpározás, 20 km-es körzetben tele van minőségi bicikli utakkal, földutakkal, vannak dombos és sík helyek, illetve ezek a bicikliutak városokat is összekötnek. Épp ezért nagyon sok biciklissel találkozok az edzéseim során, rengeteg a komolynak tűnő is, profi felszereléssel.

De azt vettem észre, hogy a fiatalabbak körében egyáltalán nem népszerű. Persze nyilván találkozok rengeteg fiatallal, de ő rajtuk vagy látszik hogy csak előkotorták a garázsból a nagyi bicikliét és kijöttek tekerni egyet, vagy éppen olyanok akik a decathlonos fully biciklin feszítenek sisak nélkül és downhill versenyzőnek képzelik magukat.

De még egy velem egyidőssel sem találkoztam, aki ránézésre komolyan veszi a sportot, és látszott volna rajta, hogy mondjuk éppen edzése van és tudatosan csinálja, nem csak kijött kerülni egyet.

Ennek mi lehet az oka szerintetek? Pedig jó lenne egy hasonló korú edzőtárs, aki nem tartana vissza azért mert kezdő és lassú, de így elég nehéz, ha egyáltalán még látni sem lehet hasonló bicikliseket erre felé.

2022. ápr. 16. 10:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Nézd, nem azért van rogyásig tele gyk is itt az 50ezerből milyen biciklit vegyek kérdésekkel, mert egy atlag család simán megengedhet 250ezret...

És igen el lehet menni diákmunkázni, de a legtöbben nem azért mennek el diákmunkázni, hogy biciklire költsék.

2022. ápr. 20. 13:28
 12/15 anonim ***** válasza:
63%
Én és feleségem ketten együtt kicsivel 500ezer felett keresünk, ebből lejön a hitel, kaja, gyerek iskoláztatása stb stb, 3 éve gyűjtök egy bringára magamnak... most lesz meg májusban, és ez is csak 430ezer...
2022. ápr. 20. 13:30
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező,

javarészt azért mert félnek az autósoktól. Nem szeretnének autók közelében kerékpározni. Mikor megpróbálom elhívni az osztálytársaimat mindig ezt a félelmet hallom vissza.

2022. ápr. 21. 09:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Na igen... feleségem és lanyoibos így vannak vele, egyszerűen nem tudom őket megtanítani úton közlekedni, pedig türelmesen próbáltam... mindketten pánikbaesnek ha jön mögöttünk egy autó és elkezdenek kacsázni, vagy ami mégrosszabb, le mennek az út szélére annyira, hogy vagy a kavicsban kacsáznak, vagy az útpadkának mennek ha van... rém idegesítő, hogy nem értik meg, hogy egy bizonyos mértéknél, pl max egy 30-40cm-re az út szélétől jobban nem szabad lehúzódni, mert azzal már magadat veszélyezteted.
2022. ápr. 21. 11:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Jó lenne a félelem megszüntetése céljából egy oktatósorozatot csinálnia valamelyik értelmes kerékpárosnak a YouTube -ra, amivel bátorítja és tanítja a kezdő kerékpárosokat.
2022. ápr. 21. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!