Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A fiatalok körében miért...

A fiatalok körében miért ilyen népszerűtlen a kerékpározás?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, a biciklizés a hobbim 3 éve, hetente kb. 160-200 km-t edzek, XC szakágban leginkább.

Ahol lakom nagyon népszerű a kerékpározás, 20 km-es körzetben tele van minőségi bicikli utakkal, földutakkal, vannak dombos és sík helyek, illetve ezek a bicikliutak városokat is összekötnek. Épp ezért nagyon sok biciklissel találkozok az edzéseim során, rengeteg a komolynak tűnő is, profi felszereléssel.

De azt vettem észre, hogy a fiatalabbak körében egyáltalán nem népszerű. Persze nyilván találkozok rengeteg fiatallal, de ő rajtuk vagy látszik hogy csak előkotorták a garázsból a nagyi bicikliét és kijöttek tekerni egyet, vagy éppen olyanok akik a decathlonos fully biciklin feszítenek sisak nélkül és downhill versenyzőnek képzelik magukat.

De még egy velem egyidőssel sem találkoztam, aki ránézésre komolyan veszi a sportot, és látszott volna rajta, hogy mondjuk éppen edzése van és tudatosan csinálja, nem csak kijött kerülni egyet.

Ennek mi lehet az oka szerintetek? Pedig jó lenne egy hasonló korú edzőtárs, aki nem tartana vissza azért mert kezdő és lassú, de így elég nehéz, ha egyáltalán még látni sem lehet hasonló bicikliseket erre felé.

2022. ápr. 16. 10:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Én heti 4-5 alkalommal megyek tekerni,MTB-s vagyok:) Komolyan veszem,imádom de nem versenyeznék. 25 vagyok
2022. ápr. 16. 12:05
 2/15 anonim ***** válasza:
61%
Majd rájössz pár hónap múlva, hogy egyetem és munka mellett mennyi kedved/időd lesz még heti 200-akat tekergetni.
2022. ápr. 16. 16:26
 3/15 A kérdező kommentje:
Jelenleg érettségire készülök, és így is ugyan úgy nyomom. Aki el akar érni valamit egy sportban, az fog rá időt szakítani.
2022. ápr. 16. 17:06
 4/15 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos ez a sport egyre drágább, míga fizetések nem reálisan követik ezt a drágulást, sok fiatal kedvét szegi, hogy q szüleiknek egyszerüen nincs rá pénze, ők meg a pl nyárimunka árát inkább költik bulira, fesztiválra, mint bringara amiből a belépő szint lassan 300nál kezdődik.
2022. ápr. 16. 21:13
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Szimplán nagyon nagyon drága sport a biciklizés, egy rendes belépő országúti vagy akár downhill bringa is több 100 ezer forint, arról nem beszélve hogy ezeknek a karbantartási költségei se kevesek, különösen ha beleteszel havonta 1000 kilómétereket.

És akkor még nem vettél biciklis ruhákat, rendes bukót, kiegészítőket stb stb.

Bocsi kérdező, de könnyű úgy beszélned, hogy szülők megveszik neked a biciklit, meg érettségit ne hasonlítsuk a munkához vagy épp az egyetemhez, mert teljesen más világ, főleg ha neked kell a hobbidhoz kitermelned a pénzt.

2022. ápr. 16. 23:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Jo mondjuk én középsuli, fősuli fősuli+munka alatt is kőkeményen trial-oztam a 2000res években... szóval azért nem lehetettlen.
2022. ápr. 17. 00:11
 7/15 A kérdező kommentje:

#5 Egy 250 ezres alap XC biciklim van 3 éve, ezt szerintem a legtöbb átlag család megengedheti magának, főleg ha látják a gyereken hogy komolyan gondolja. Amúgy is, sokaknak a telefonja is ennél többe kerül.

Akinek meg nem tehetik meg, el tud menni nyáron dolgozni például, én is most fogok, hogy tudjak kategóriát váltani végre.

2022. ápr. 17. 09:20
 8/15 anonim ***** válasza:
72%

250 ezer azért nem kevés a legtöbb családnak plusz ahogy már mondtam a bicikli díján kívül javíttatni és kiegészítőket venni is szükséges. Plusz ha versenyzel akkor ott az utiköltség a táborok költségei és társai.

A legtöbb gyerek kezébe nincs 200+ os telefon, mikor még középsulis voltam 7 éve akkor is mindenkinek alsó vagy középkategóriás telefonja volt, úgy hogy olyan városba laktam ahol az átlagnál magasabbak a fizetések.

250 et diákmunkával sok sikert összeszedni nyáron. Diákmunkák többsége 1000 ft körül fizet, az 2 hónapnyi 8 órás munka amiből össze tudja az illető azt szedni és akkor nem volt sehol és nem költött másra.

Kérdező álomvilágban élsz az, hogy a te környezeted megengedheti nem reprezentálja az emberek többségét.

2022. ápr. 17. 09:37
 9/15 anonim ***** válasza:
A fizetéshez hasonlítva sokan nem engedheti maguknak új, minőség bicajt
2022. ápr. 19. 10:23
 10/15 anonim ***** válasza:

70 000 forint??

:(

Akkor maradok a bérelt bringáknál, mire összegyűlik ennyi zsebpénz az lesz legalább 2 év :(

2022. ápr. 20. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!