Felesleges 1 hónap után bármilyen változást keresnem magamon?
Március elejétől elkezdtem minden második nap biciklizni (2 alkalom kimaradt utazás miatt) és egészségesebben enni, nagyjából napi 2000 kalóriát. Azóta bicikliztem 444.30 km-t a computerem szerint, viszont nem igazán látom még magamon, hogy fogytam volna bármennyit is. Annyi, hogy kicsit mintha a kezemen/alkaromon jobban látszódnának az erek.
Valamit rosszul csináltam, vagy 1 hónap után felesleges még változásokat keresni?
A bringázás nemigazán fogyaszt.
Álloképeséget nővel és formál.
A másik:tehát 12 alaklommal tekertél 444km-et. Azaz 37km/alkalom. Ez mennyi ideig tart?
Mert ha 3-4óra az nem túl zsírégető.
Ha 2órán belül hoznád az már valami pláne városban.
Olyan 1 óra 45-50 perc alatt tekertem le 37 km körüli távokat általában. (nem kezdő vagyok)
Egyébként nehezen hiszem, hogy a biciklizés ne fogyasztana, mindenhol azt olvastam hogy nagyon jó cardionak és sok kalóriát lehet égetni vele.
Ja az már jó.
Igen kerdionakmkivállo.
De nem azaz igazi zsírégető sport. Ha megnézed a bringásokat egyik sem egy csontvázzá fogyott forma.
Leszed a hájból de igazából formásít a combot,vádlit, segget.
Nem elég kevesebbet enni, az kell, hogy kevesebbet egyél, mint amit a szervezeted felhasznál...
En pl ha most kevesebbet ennek pl 500kcallal, mint amit eszek, akkor is híznék csak lassabban.
Hát épp lehet.
Elégetsz 2000et de beviszel 2500at akkor hízol.
Ráadásul ott vannak a kihagyott napok 2500cal-ja is.
Vagyis összesegeben 2500+2500=5000
Edzel akkor 5000-2000=3000 vagyis hìztál.
Kor, nem, súly, magasság?
Anélkül nem tudjuk, jó e a kalóriaszámod
Egyébként egy hónap alatt már kéne változás, ha súlyban nem is, de látszatra, előttd utána képeken mindenképp. De bicikli esetében azért súlyra is, hisz elsősorban kardio (csak kaloria egetes) es nwm izomepito.
Szoval a leirtak alapjan ha nincs valtozas az azt jelenti hogy sok a kaloria.
#7 De honnan jött ez a 2500 kalória? Úgy értettem a 2000-ret, hogy annyit viszek be minden nap. Ez kb egy átlag ember napi szükséglete mindenféle tevékenység nélkül. És emellett minden második nap elégettem kb. 1200 kalóriát, voltak hosszabb 50-55 km-es edzéseim is, amikkel kb 1600-1700-at elégettem a computerem szerint. Valaki azt mondta, ennyi biciklizés mellett bőven ehetnék még többet is.
"5000-2000=3000 vagyis hìztál" Ez meg úgy hülyeség ahogy van. Egy ember egy nap folyamán akkor is éget kalóriát, ha csak ül egyhelyben, tehát sehogy nem lenne ebből 3000 kalória a végén. És az én esetemben a napi kalóriabevitelemet szinte teljesen elégetem edzés nélkül is, tehát az összes edzésemmel fogyok.
#8 18 éves fiú vagyok, 179 cm, 76 kg, és kb 20%-os testzsírral.
Visszatérve a 7-es elméletére a saját adataimmal:
2000+2000-1200=2800 kalória plusz
Na ha ez igaz lenne, akkor azt jelentené, hogy napi 200 kalóriát kéne ennem ahhoz, hogy mondjuk 800 kalóriát fogyjak.
Azért ez elég irreális lenne, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!