Csakugyan létezik még kerékpárral (jogi értelemben) elszigetelt település Magyarországon? Kérem, valaki nyugtasson meg, hogy csak én vagyok vaksi, és valóban nincs ennyire sötét gödörben a magyar közlekedési kultúra!
A merretekerjek.hu segítségével éppen lehetséges jövőbeni útvonalakat terveztem, amikor azt vettem észre, hogy a Borsod megyében, a hármas főúton fekvő Csobád település mindkét kijáratát követően pirossal van jelölve az útszakasz, azaz tilos rajta kerékpározni.
Megnéztem hát a Google Mapset is, ahol csakugyan kinn van a falu mindkét végén a Merci-jel, mégpedig a "kivéve célforgalom" kiegészítő jelzés nélkül! Vagyis elvileg az sem használhatja, aki ott vagy a környező településeken lakik, lehetetlen helyzetbe hozván ezzel az esetleg ingázó munkavállalókat vagy a komoly túrákat/edzéseket nyomó bringásokat. A fotók meglehetősen frissek, ez év augusztusában készültek.
Hogyan lehetséges az ilyesmi manapság? Illetve érdeklődnék a környékiektől, hogy van bármilyen más alternatíva (akár nem aszfaltozott út) a település kerékpárral történő megközelítésére/elhagyására?
Nézzük kicsit pragmatikusabban. Van az "autóut" mint közlekedèsre alkalmas felület. Ez nem azt jelenti,hogy bármivel rágurulhatsz aminek kereke van.
Azon a merci jeles közlekedési formák nem közlekedhetnek nyilván okkal. Ahogy autópályán sem.
Nem ismerem az említett települést de Borsodbol kiindulva ott az emberek nem sport cèlbol bringaznak. A részeg Jozsibát pedig könnyebb hibáztatni ha elbasszák..."minek biciglizett ott ahú nem szábád" ügy lezárva mindenki mehet a dolgára.
#5!
Definiáld, hogy mi a "sportcél" és mikor tekersz turistaként!
#7!
Tehát nem tudod definálni. Be lehet ezt ismerni ilyen egyszerűen is. Így is. úgy is nyilvánvaló.
ha nem mehetsz egy uton bringaval akkor azon semilyen célból nem mehetsz bringaval a rendőr akkor is megbüntet ha turist a vagy és akkor is versenyző.
Tolhatod,vagy viheted a hátadon de nem hajthatod.
Valóban nem kötelezhetnek auto vásárlásra vagy tömeg közlekedésre de a szabályok betartására igen.
Ez így sajnos nem igaz. A közlekedésből két település között csak bizonyos
kritériumok betartásával lehet járműveket kizárni. Az egyik ilyen, hogy ezeknek a járműveknek alternatív útvonalat kell kijelölni, vagy annak lennie kell. Olyan nincs, alapjogokat sért, hogy a két települést összekötő egyetlen közútról ami nem földút, csak úgy kitiltom őket. Márpedig a térképet nézve nincs másik út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!