Hogy lehet alkalmazkodni biciklin az időjáráshoz?
Ezt hogy érted?
Amúgy jellemzően pont úgy mint gyalogosan, csak az esernyő nem játszik.
Egy idő után sehogy, legalábbis nekem.
50 éves vagyok, a 0 fok alatti kerékpározást már nem szeretik az ízületeim, főleg a térdem, a lábfejem és a kezem.
A nem olyan durva hidegben (0 fokig) nekem sokat segít egy jó aláöltözeti nadrág, téli túrazokni, felülre pedig a mellény ALÁ szoktam egy vékony széldzsekit felvenni. Tehát hosszúujjú, széldzseki, kerékpáros mellény. Illetve téli kesztyű. De 0 fok alatt így is elrakom a kerékpárt. Ne öregedjetek meg.
"Ne öregedjetek meg."
Haljanak meg fiatalon? 😎
Megfelelő ruházattal.
Meleg -> jól szellőző vékony öltözék.
Hideg -> több rétegű termo öltözés
Szél -> szélvédő felsőruházat
Eső -> esőkabát
Egyedül talán a jeges, havas út és a 0 fok alatti hőmérséklet az, amikor már nem érdemes biciklizni. Oda is vannak megoldások, de sokba kerülnek (szöges gumi, stb).
Mi a kérdés?
A kánikulázoz?
A téli hideghez?
Az esőhöz?
A városi bringázásnál? Edzésnél?
"léteznek olyan idegen fajok is, akik közlekedésre használják a kerékpárt"
A motorosok közül sok is a motort, mégis bölcsen leteszik télen.
A mínuszokba, jeges utakra ez a jármű nem való és nem is egészséges.
Térded, bokád, könyököd, kézfejed becsomagolva is túlhűl.
Nem fogd rögtön érezni a kárát.
Csak majd olyan 40-50 körül, aztán majd te is írhatod ki, hogy ne öregedjetek meg.
:D
Én is érzem, mit produkáltak a huszonéves mínuszos bringázásaim, főleg a térdeimmel, most így 48-on túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!