Megéri kifizetni az alu váz felárát?
Olcsó bicajok ugye mind Hi-Ten acélvázzal vannak. Az alumíniumnak meg van egy 40-60+ ezres felára.
Megéri?
Milyen felhasználásban igen, és milyennél nem?
Ooo csatlakozhatok én is? Igaz én csak a montikhoz értek,de ha megnézed cro mo vázat szinte csak hardtail bicokon látsz,egy csúcskategóriás össztelós vagy alu, vagy karbon. Merevfarúnál főleg azért jó az acél mert sokkal "puhább" mint az alu,sokkal kevésbé rázza a canga a seggét durva terepen,ezért is vannak csak acélból a legextrémebb merev bicok(ragley,chromag,kona,stb...)
Az alunál az anyagfáradás is nagyobb gond,még képen sem láttam eltört acél fejcsőt,vagy támvillát,alu vázakkal megesik néha. Ennek ellenére vannak aggresszívabb merevfarúak alubol is,(nekem is az van,gyorsíthatóságban valóban kicsit jobb,de ez sokkal jobban függ a geometriától mint az anyagtól) de erre a felhasználásra,egy bizonyos biciklitípushoz jobb az acél(az alunál és a karbonnál is). Csak hát drágább is,de nem rosszabb dologért fizetnek több pénzt akik megveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!