Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mitől "nyúlós" a hátdó fék a...

Mitől "nyúlós" a hátdó fék a kerékpáron?

Figyelt kérdés
Ezt vettem észre újabban hogy két állása van a hátsó féknek lassító de akkor nem áll meg vagy ha koppra húzom akkor olyan mint az ABS-sel szerelt autó hogy elkezd lassulni de nem enged blokkolni csak mikor már kicsi a tempó..Az első fék "harapós" szépen lehet adagolni de a hátsót nem.. Fék pofát cseréltem ma illetve nagy takarítást is csináltam a felnin.A bowdennel is próbáltam "játszani de semmi eredmény

2021. szept. 4. 17:03
 1/9 MGéza ***** válasza:
100%

Megfelelően van beállítva fékpofa? Lehet rajta előre-hátra dönteni, feljebb emelni vagy épp lefelé eltolni, ha a felni nem megfelelő részén fog, például ha nagyon lent van, akkor rossz lesz a fékhatás.

De ha valami öreg canti fékről van szó akkor elgondolkodnék egy normálisabb féktest beszerzésén is a helyedben.

Mindenesetre egy-két képpel szemléltethetnéd hogy most hogy áll, több tanácsot tudnánk adni esetleg.

2021. szept. 4. 17:12
 2/9 A kérdező kommentje:
V Fékről van szó úgy tettem vissza az új fék pofát mint a szervíz tette..
2021. szept. 4. 17:28
 3/9 A kérdező kommentje:
2021. szept. 4. 17:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A felnid nincs szétkopva, tehát nem ez a gond.

A V-féket úgy kell beállítani, hogy egyre merőlegesebben menjen a fékpofa a felnire.

Szerintem neked "lefordul".

(Volt olyan V-fék régen, amelyik mindig merőlegesen nyomta fékpofát a felnira.)

2021. szept. 4. 18:45
 5/9 MGéza ***** válasza:
Az egyik oldalon mintha nem jó lenne, szerintem beleér a gumiba, kicsit, pár milliméterrel lejjebb kéne rakni. Egyébként jó helyen áll, a kopásjelző helyzete is jól mutatja.
2021. szept. 4. 19:17
 6/9 A kérdező kommentje:
nem ér bele a gumiba nem hallom a surlódó hangot mikor kitámasztón magamra döntve megpörgetem a kereket.Sőt nem is áll meg egyből szépen "kifut"
2021. szept. 4. 19:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha jól látom, egy alap pofa van rajta. Érdemes egy jobb pofát beszerezni, pl. zöld Merida. Ég és föld.
2021. szept. 6. 00:04
 8/9 nemaRendőrség ***** válasza:

A képeken párhuzamosnak tűnik a fék a felnivel.

Mikor meghúzod a féket akkor már szögben fog állni és csak a sarka fog hozzáérni.

Idővel hozzákopik és egyre jobb lesz a fogása, de sokkal hamarabb megy tönkre a fék és a felni is.

Legegyszerűbb ha megkérsz valakit hogy húzza meg a féket amég te beállítod és akkor biztos hogy jó lesz az érintkezés

2021. szept. 6. 08:26
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

A képeken nem látszik, hogy a hátsó fékbowdened végig bowdenházban fut-e, vagy a vázcsövön két ütközési pont közt szabadon van-e.

Az utóbbi a jobb.

Az öregedő bowdenháznak elég randa rugalmassága lehet, ami pont ilyen takony fékezést produkál, hiába jó minden más.

Én az országútimon váltóhoz való, hosszirányú szálas bowdenházat használok a fékhez is, éppen az ilyen rugalmasság ellen.

2021. szept. 6. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!