Hogy lett egy 16.000-es + 8000 + 2000-es számlából 50.000-es szervizszámla?
Fogaskoszorút + láncot cseréltettem a bringán. És ha már ott voltam bár eredetileg nem akartam, fékbetétet is, jó kopott volt.
A nyers alkatrészárak: fogassor 16.000 lánc 8000 fékbetét 2000 (csak hátra).
A szerviz számla vége 50.000
??? WTF?
Mert vannak szervizdíjak, elvileg állítottak valamit a váltón is, meg ha már szétszedték a bringát, kellett pucolni is egy kicsit tiszta olaj minden, meg az új betéttel be kellett lőni a féket OKÉ.
na de hogy lett 16000 + 8000 + 2000-es alkatrészekből 50.000-es számla?
A számlán nincs rajta...???
Eleve van egy adott rezsióradíj, amit a ráfordított munkaórák számával felszoroznak...
16 + 8 + 2 = 26
Ezek kb. 2e forintos munkák, tehát + (3x2), azaz 26 + 6 = 32e.
Ez eddig teljesen reális.
"meg ha már szétszedték a bringát, állítottak valamit a váltón " Ha ez azt jelenti, hogy bowdent és bowdenházat is cseréltek, akkor lazán +6e anyag+munkára.
Esetleg a hátsó agynál bezsírozták, amit kellett? +2e.
"kellett pucolni is egy kicsit..."
Pocova +3e
"...tiszta olaj minden"
Tehát olajcsere volt a fékben?
+4e
Eddig 32 + 6 + 2 + 3 = 43e.
Tehát a 32e a megrendelt munkák után teljesen reális.
A 43e pedig a sorok közötti dolgokból jött ki.
De rá szokták írni a szervizlapra, hogy miket végeztek el.
Ahová általában viszem a bringámat, ott felhívnak, ha találnak még valamit és úgy ogndolják, hogy meg kellene csinálni. De eleve úgy adom le a bringát, hogy megbeszéljük, mi legyen, ha valamibe belefutnak.
ember ne költs hozzá fantáziálva!
""meg ha már szétszedték a bringát, állítottak valamit a váltón " Ha ez azt jelenti, hogy bowdent és bowdenházat is cseréltek, akkor lazán +6e anyag+munkára.
nem, nem cseréltek, egy csavarhúzóval valamit molyoltak 5 percet a váltón. ennyi.
Esetleg a hátsó agynál bezsírozták, amit kellett? +2e.
"kellett pucolni is egy kicsit..."
Pocova +3e
"...tiszta olaj minden"
Tehát olajcsere volt a fékben?
nem, nem volt semmiféle olajcsere. a hátsó agyat egy oldószeres ronggyal áttörölték, ennyi.
meg eleve nem értem hogy van az hogy hát igazítottunk a váltón-és ki kérte?
meg átkentük a monoblokkot-és ki kérte?
meg egy teljes hajtástisztítás-és ki kérte?
ezt nem értem én!
#6: pontosan így van a mi szerelőnknél is!
Odaviszem, mond egy hozzávetőleges végösszeget - és MINDIG felhív, ha valami extra javítanivalót / cserélnivalót talál, és megkérdezi, hogy rendben van-e, és megmondja, hogy mennyi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!