Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy lett egy 16.000-es +...

Hogy lett egy 16.000-es + 8000 + 2000-es számlából 50.000-es szervizszámla?

Figyelt kérdés

Fogaskoszorút + láncot cseréltettem a bringán. És ha már ott voltam bár eredetileg nem akartam, fékbetétet is, jó kopott volt.

A nyers alkatrészárak: fogassor 16.000 lánc 8000 fékbetét 2000 (csak hátra).

A szerviz számla vége 50.000

??? WTF?

Mert vannak szervizdíjak, elvileg állítottak valamit a váltón is, meg ha már szétszedték a bringát, kellett pucolni is egy kicsit tiszta olaj minden, meg az új betéttel be kellett lőni a féket OKÉ.

na de hogy lett 16000 + 8000 + 2000-es alkatrészekből 50.000-es számla?

2021. júl. 12. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 anonim ***** válasza:
48%
áfa, szerviz díj, munka díj
2021. júl. 12. 14:49
 2/74 anonim ***** válasza:
Egy etteremben sem csak az alapanyagok arat fizeted ki, hanem az elkeszitest es a kiszolgalast is.
2021. júl. 12. 15:16
 3/74 anonim ***** válasza:
Na de miért nem a szervizben kérdezed? És ha már van számla, akkor miért nem nézed meg, hogy mi van rajta? És mi az a "nyers" alkatrészár? És gondolod, hogy ingyen dolgoznak neked? És még megannyi kérdésem lenne, de minek.
2021. júl. 12. 16:14
 4/74 anonim ***** válasza:

A számlán nincs rajta...???

Eleve van egy adott rezsióradíj, amit a ráfordított munkaórák számával felszoroznak...

2021. júl. 12. 17:02
 5/74 anonim ***** válasza:

Itt megnézheted a munkadíjlistát:

[link]

Ettől persze lehet több is máshol...

2021. júl. 12. 17:03
 6/74 anonim ***** válasza:

16 + 8 + 2 = 26

Ezek kb. 2e forintos munkák, tehát + (3x2), azaz 26 + 6 = 32e.

Ez eddig teljesen reális.

"meg ha már szétszedték a bringát, állítottak valamit a váltón " Ha ez azt jelenti, hogy bowdent és bowdenházat is cseréltek, akkor lazán +6e anyag+munkára.

Esetleg a hátsó agynál bezsírozták, amit kellett? +2e.

"kellett pucolni is egy kicsit..."

Pocova +3e

"...tiszta olaj minden"

Tehát olajcsere volt a fékben?

+4e

Eddig 32 + 6 + 2 + 3 = 43e.

Tehát a 32e a megrendelt munkák után teljesen reális.

A 43e pedig a sorok közötti dolgokból jött ki.

De rá szokták írni a szervizlapra, hogy miket végeztek el.

Ahová általában viszem a bringámat, ott felhívnak, ha találnak még valamit és úgy ogndolják, hogy meg kellene csinálni. De eleve úgy adom le a bringát, hogy megbeszéljük, mi legyen, ha valamibe belefutnak.

2021. júl. 12. 17:44
 7/74 A kérdező kommentje:

ember ne költs hozzá fantáziálva!

""meg ha már szétszedték a bringát, állítottak valamit a váltón " Ha ez azt jelenti, hogy bowdent és bowdenházat is cseréltek, akkor lazán +6e anyag+munkára.

nem, nem cseréltek, egy csavarhúzóval valamit molyoltak 5 percet a váltón. ennyi.

Esetleg a hátsó agynál bezsírozták, amit kellett? +2e.

"kellett pucolni is egy kicsit..."

Pocova +3e

"...tiszta olaj minden"

Tehát olajcsere volt a fékben?

nem, nem volt semmiféle olajcsere. a hátsó agyat egy oldószeres ronggyal áttörölték, ennyi.

2021. júl. 13. 09:26
 8/74 A kérdező kommentje:

meg eleve nem értem hogy van az hogy hát igazítottunk a váltón-és ki kérte?

meg átkentük a monoblokkot-és ki kérte?

meg egy teljes hajtástisztítás-és ki kérte?

ezt nem értem én!

2021. júl. 13. 09:28
 9/74 anonim ***** válasza:
Ott reklamálj ,de utólag nincs haszna . Ezért erdemes letisztazni a dolgokat előre vagy magad vidd oda az új holmikat . A másik út önállósodsz és beruházol szerszámokra , esetleg csak profi ajánlott helyre viszed . Sajnos minden szolgaltatás cikk ára csak felmegy , szezonban és hiányban kaszál a spekuláns .
2021. júl. 13. 09:50
 10/74 anonim ***** válasza:

#6: pontosan így van a mi szerelőnknél is!

Odaviszem, mond egy hozzávetőleges végösszeget - és MINDIG felhív, ha valami extra javítanivalót / cserélnivalót talál, és megkérdezi, hogy rendben van-e, és megmondja, hogy mennyi lenne.

2021. júl. 13. 10:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!