Mennyi kaloriát égettem el?
Tegnap este kerékpározni voltam. 1 óra alatt, 10 km-t tekertem. Az átlag pulzusszámom 130 bpm volt.
Ezeket az adatokat az okoskarkötőm kiírja, mint ahogy azt is, hogy mennyi kaloriát égettem. Viszont nagyon nem tartom reálisnak azt az összeget amennyi kalóriát kiír.
Aki szokott kerékpározni, és ért hozzá, kérem megírná, hogy körülbelül mennyi kaloriát is égethettem valójában? Mennyi a reális?
Köszönöm szépen
#9-10
Most mit kell oltani a csajszit?
Van elég baja anélkül is, hogy okoskák nekiállnának pudvázni a teljesítményét, meg döngetni a mellüket, hogy ők miket tudnak.
Nyilván azért próbálkozik - amúgy nagyon helyesen - a bringázással, mert szeretne lefogyni.
Egyértelmű, hogy ezek a kütyük bőven fölé mérnek, de ha azon fog pörögni, hogy most dekára mennyi az annyi, az nem segít rajta. Saját magával kell versenyre kelnie, nem veletek, vagy bárki mással.
Teljesen mindegy, hogy volt-e emelkedő, ott van a pulzus.
Egy órára a 800 kcal irreális ilyen tempóhoz és ilyen pulzushoz.
De 350-400-at a pulzus miatt el tudok képelni. A tempó alapján kevesebbet.
Felesleges a kalórián rugózni. Menni kell rendszersen, a táv és a tempó nőni fog, a pulzus és a súly pedig csökkeni.
Utolsó: Kérlek máskor ne írj hülyeségeket!
A képleted szart sem ér, ha nincs wattmérő a bringán.
És bármennyire is meglepő számodra, de akkor is használsz fel energiát, ha csak gurulsz lefelé. Olyanokról már ne is beszéljünk, hogy pl. főleg terepen való fékezéseknél a felsőtest is sokat dolgozik, amiről a wattmérő semmit sem tud.
Pulzus alapján nagyon pontosan lehet kalóriát számolni.
:DD Figyu, mi alapján számolod a kalóriákat pulzus alapon? Szerinted, ha Valter Atti a kérdezővel közösen teker, akkor a kérdező 3x annyi kalóriát éget el, mert ugyanakkora teljesítmény leadása mellett neki 170 a pulzusa, Attinak meg 70? :D
Nem szeretnék veled vitatkozni, mert látom nehezen értesz meg pár dolgot, viszont felelősségemnek érzem azt, hogy a többi ember ne olvasson a témában hülyeségeket. Az általam felhozott energia felhasználáshoz használható képlet persze nem szentírás, de jól használható. Wattmérő nélkül persze nehezebb, aki wattmérővel edz, az nagyon durván,de meg tudja mondani szint/terep/súly/bicikli alapján, hogy milyen teljesítményt adtál le egy bizonyos tekerésnél.
Amúgy lehet itt szőrszálhasogatni a felsőtest mozgással meg más dolgokkal, de teljesen felesleges.
Tokmindegy mennyit egettel el.
Raulltel a biciklire es tekertel.
Legkozelebb mar 12 vel mesz, aztan eltelik par honap es 25-tel.
Csak igy tovabb!
#16!
:DD Figyu, én nem szeretném azt hazudni, hogy nem szeretnék vitatkozni veled, de látom, hogy nehezen sem értesz meg pár dolgot és felelősségemnek érzem azt, hogy a többi ember ne olvasson a témában hülyeségeket.
Valószínűleg soha az életben nem volt pulzusmérésen alapuló edzésed, ezért értelmetlen a példád. Ha a kérdező Atival akarna tekerni, akkor neki tényleg több energiájába kerülne az azonos tempó, ugyanis Ati nem 92 kg.
Megjegyezném, hogy a 70 háromszorosa 210, nem 170. :D
Mind a Watt, mint a pulzus alapú kalória-számításokban vannak önkényes konstansok, mert mindkettő csak egy közelítés! Ezért egetverő hülyeség azt mondanod, hogy pulzus alapján nem lehet kalóriát számolni. Persze, ha önmagában fogod a pulzust, hogy te elképzeled, az valóban pontatlan eredményt ad. De egyik pulzus alapú kalória becslés sem így működik. Erre a tudatlanságra utal a kérdésed: "...mi alapján számolod a kalóriákat pulzus alapon?"
Olvass utána és akkor nem fogsz hülyeségeket írni!
Ha szőrszálhasogatásnak nevelez olyan faktorokat, amelyekkel éppen azt jelzem, hogy alapjaiban téves a pulzus alapú becsléssel kapcsolatos kritikád, akkor ezzel csak nevetségessé teszed magad.
Utolsó: Látom nagyon nehezen értesz meg pár dolgot, és ahelyett, hogy tényeket közölnél, értelmetlen dolgokba kötsz be. Oki, hogy Ati 65 kiló, de leírtam, hogy ugyanakkor teljesítmény leadása mellet (itt most amúgy gondolhatsz arra is, hogy a kérdező Atti mögött teker, vagy síkon mennek, ahol nem számít a súly). Az meg nyilván lejön az intellektusomból (sajnálom, ha nem), hogy tudom mennyi 70-nek a 3-szorosa, megjegyzem, te vagy a nagy tudós BPM alapú kcal számításban, én nem tudhatom, hogy arányosan nő-e az elégett kalóriák száma az ütésekével. :))
De kérlek, akkor magyarázd meg nekem, hogy pulzus alapon, hogy lehet kalóriát számolni, ha az általam említett probléma fennáll, mégpedig az, hogy egy sokkal edzettebb sportoló alacsonyabb ütés szám mellett, ugyanakkor teljesítményt ad le, mint egy edzetlenebb? A pulzus alapú kalóriaszámításba ezeket az eltéréseket pontosan, miként veszed figyelembe?
És akkor még nem is beszéltem olyan pulzust befolyásoló dolgokról, mint az életkor, stressz, edzés utáni állapot, hőmérséklet, illetve embere válogatja, hogy ki, miként reagál ezekre a dolgokra. Na ilyenek nincsenek, mikor a leadott teljesítmény után számítod az elégetett kalóriákat, a watt az mindig watt marad. Megjegyzem a kalória fogalma és leadott teljesítmény között elég szoros összefüggést lehet találni a fizikában, én pulzus-kcal kapcsolatról nem sűrűn hallottam.
A személyeskedésedre nem szeretnék reagálni, sokkal jobbnak látom, ha a témánál maradunk, és olyan dolgok hangzanak el, amik igazak is. :-)
19!
Van pár apró probléma:
1. Te nem velem vitatkozol, hanem kb. az univerzummal. Éppen azárt nem fogok bemásolgatni képleteket. (Már rég' találtál volna ilyeneket. De nem is kerestél vagy így teszel. Tehát te vitatkozni akarsz, nem az érdekel téged, hogy mi az igazság.
2. Te írtad azt, hogy hülyeséget írtam, mert szerinted "Kalóriákat nem a pulzus után éget el az ember, hanem leadott teljesítmény után." Neked kellene most cáfolnod, hogy nincs semmilyen összefüggés a pulzus és a kalóriák között.
3. A személyeskedésre azért nem tudsz reagálni, mert nem személyeskedtem. Éppen te személyeskedsz azzal, hogy ezzel vádolsz engem. És van pofád ezzel jönni, miközben a témában az első kommentednél írtad ezt: "máskor légyszi ne írj hülyeségeket. :)"
4. Nem látok nálad nagy intellektust. Azt látom, hogy olvastál valamit, másról viszont fogalmad sincs. Nagy pofával adod elő a magadét, első hsz-ben lehülyézve a másikat, ami egyértelműen annak a jele, hogy valójában bizonytalan vagy az igazadban.
5. Érdemben még egyetlen felvetésemre sem reagáltál. Tipikus troll magatartást folytatsz. A részletek nálad szőrszálhasogatásnak minősülnek. Ilyen emberrel nem érdemes vitatkozni. Én nem kívánlak tovább etetni, tehát elhagyom a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!