Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek ezzel mennyi...

Szerintetek ezzel mennyi kalóriát égettem el ténylegesen? (adatok lent)

Figyelt kérdés

[link]

Ugye a computer-em 1008 kalóriát ír, viszont ez szerintem pontatlan, mert semmilyen adatot nem adtam meg magamról még.

17 éves fiú vagyok, kb. 100 kg és 179 cm.

Illetve azt fontos belekalkulálni, hogy végig terepen történt az edzés mountain bike-al. Szintkülönbség alig van, mert igazából csak egy kavicsos gáton mentem, meg néhány nehezebb ösvényen. Illetve ez milyen teljesítménynek számít hozzám képest?

2021. márc. 9. 20:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Az adatok alapján az intenzitás marha alacsony volt(persze kinek mi a marha alacsony), úgyhogy reális lehet.
2021. márc. 9. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:

A linket nem tudom megnyitni. Töltsd fel Stravára!

Vagy minimum az időt, távot, szintkülönbséget írt le!

2021. márc. 10. 01:09
 3/8 A kérdező kommentje:

Idő: 02:03:44 óra

Távolság: 34,76 km

Szinkülönbség: 24m (tudom hogy ez semmi, de sík terepen mentem végig)

Átlagsebesség: 16,86 km/h

2021. márc. 10. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet reális, de talán még sok is. Ez kb. egy séta intenzitásával érhet fel, azaz alacsony.
2021. márc. 10. 09:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha országútival mentem volna így aszfalton, az tényleg semmi lenne, de szerintem egy összteleszkópos trail montival nem rossz annyira síkon a 16,86-os átlag annyira. Sokszor volt, hogy mélyebb kavicsban 10-13-al mentem, de még is kiköptem a tüdőmet, hogy legalább ennyivel haladjak. +Ugyan ez volt szembeszéllel is sokszor. De ebből a 34,76 km-ből legalább volt egy 10 km, amit tényleg nagyobb intenzitással küldtem meg, csak a többi rész húzta le az átlagot. De annyi tényező van, hogy szerintem tényleg lehetetlen pontosan kiszámítani, mert a computer nem tudja hogy mondjuk épp mély sárban megyek és azért bicegek 10-el.
2021. márc. 10. 09:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Meg tudja, csak nem ez. Pulzus és wattmérő kell az intenzitás pontosabb meghatározásához.

Ez még ilyen terepen is inkább alacsony intenzitás, de nem rossz ez sem.

2021. márc. 10. 09:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Ahogy 6-os írja, ezek csak saccolások, ha nincs bemenő adat.

Ezt a 16-os átlagot lehet fényezni, de síkon ez nem egy nagy tempó, tehát ez egy olyan kényelmes menet lehetett. Erre pedig teljesen reális az 500 kcal/óra.

Sokan azt mondják, hogy "dobd ki az órát, csak élvezd", de ha érdekel a teljesítményed, akkor be kell szerezned legalább egy pulzusmérőt. Az érzés és a valóság között gyakran nagyon nagy az eltérés.

2021. márc. 10. 11:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként pl. a strava a megadott adatokból egész pontosan tud kalkulálni aszfalton, ha nincs nagy szél stb., tehát nem olyan rosszak ezek.
2021. márc. 10. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!