A kerékpár mindennapi használata károsíthatja a térdet?
Jó nyeregbeállítással nem károsítja, de ha túl alacsonyan vagy magasan van, akkor hamar érezni fogod a fájdalmat.
A nyereg magassága akkor mondható jónak, ha a sarkadat a pedálra helyezve a lábad teljesen nyújtva van. (Tehát ha ideális pozícióban tekersz a talp elülső részével, akkor MAJDNEM nyújtva kell lennie).
Előre-hátra állításnál arra figyelj, hogy a térded egy síkban legyen a pedál tengelyével.
Ezen kívül ha patentpedált használsz, akkor nagyon fontos a stopli helyes beállítása, érdemes rászánni az időt.
"A térdnek nem az a rossz, ha használod, hanem ha nem."
ezt tanúsítom! Ha néhány napig nem megyek sehova akkor kezdem el érezni a térdem! 3 éve volt 2 hónap amikor a sarkibolton kívül nem mentem sehova, na az durva volt, a falat kapartam a fájdalomtól...
Mozogni kell!! Megfelelő méretű és jól beállított kerékpár, illetve hidegebb időben megfelelő öltözék esetén nem lehet baj.
itt van néhány releválns válasz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet_..
Rossz áttételválasztás, kihűlés, rossz lábpozíció árthat neki. De alapvetően kevesebbet károsít, mint mondjuk a futás.
Nekem a boka-ínszalagom volt szakadva, műtve, a doki azt mondta, egy életre enyhe sántítás maradhat, gyógytornára nem jártam vele, de tekertem, már a járógipsszel is, egy évvel a műtét után már kocogni is tudtam gond nélkül, állítom, a bringa rakta rendbe.
Huszonévesen sokat tekertem mínuszokban térdmelegítő nélkül, a ropogás meg is van, de ennyi.
8"De alapvetően kevesebbet károsít, mint mondjuk a futás."
A futás sem károsít egyáltalán. Van egy könyv amiben le van írva.
Cristopher Mcdougall: Futni születtünk.
"A futás sem károsít egyáltalán."
Hát lehet, hogy "egy könyv" ezt írja, kismillió sportoló meg nem ezt tapasztalta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!