Nem tudok megtanulni biciklizni, mit ajánlotok?
ahogy Lenin mondta: "gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás"
vagy valami hasonló. :D
Keress egy nagyon-nagyon-nagyon enyhe lejtőt!
Ezen könnyebb lesz elindulni.
Az elindulás a legnehezebb.
Engedd le a nyerget annyira, hogy ha rajta ülsz akkor is teli talppal leérjen a lábad a földre. Ha bármi van le tudod tenni és nem dőlsz el.
A pedált felejtsd el és csak a lábaddal hajtsd magad szép lassan mint a kisgyerek a nyuszimotort!
Először csak váltott lábbal hajtsd magad, aztán kezdd el felemelni mindkét lábad. Ne menj túl gyorsan és ha dőlsz akkor tedd le a lábad. Szép lassan rá fogsz jönni, hogy hogyan kell egyensúlyozni.
Nekem kb 1 délután alatt megvolt. Igaz sérüléseim is lettek, mert elsőre a rózsabokorba estem bele, utána meg anyám kedvenc muskátliját zúztam össze, úgyhogy alaposan megvert :D
Menjetek ki valami földesútra vagy valami parkba ahol elég kemény a talaj és akkor tuti nem sérülsz meg ha esetleg elfekszel.
Próbáld ki az alábbi módszert:
Üllés tökig le, hogy teljes talppal, akár behajlított térddel is leérj. Magadat lökd el, ne hajtsd a kerékpár elsőre, próbáld felemelni a lábad, siklani. Ez a futóbiciklis módszer.
Barátodat meg felejtsd el! Csak bizonytalanná válsz tőle ha valaki folyamatosan fogja a bicót és esetleg rángatja te meg másfelé kormányoznál.
Igyekezz lazán, egyenesen ülni! Kormányt nyugodtan, határozottan fogd! Ha összevissza ficánkolsz, folyamatosan kormányozni akarsz akkor tutira elesel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!