Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan működik a Velotech...

Hogyan működik a Velotech műhelypumpa?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy Velotech műhelypumpát, ami elvileg minden szeleptípushoz jó, viszont a biciklim kerekét sehogy nem sikerül felfújatnom vele. Autós szelep van rajta. Mit csinálok rosszul?

2021. máj. 11. 15:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

NIncs a pumpához különféle szelepekhez való feltét...??

Nekem egy Lidl-s állópumpám van, adtak hozzá vagy 5-féle feltétet, ennyi féle szelephez valót.

2021. máj. 11. 15:47
 2/16 anonim ***** válasza:

VAgy a tiédnek ilyesmi feje van?

[link]

2021. máj. 11. 15:52
 3/16 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a rögzítőt kifelé kell nyitni?

(normál esetben "rázárni" kell)

2021. máj. 11. 15:52
 4/16 anonim ***** válasza:

Az csinálod rosszul, hogy nem írtál ki értelmes kérdést.

Milyen szelep van a bringádon?

Milyen a pumpa feje? Egy fajta szelepre lehet rátenni?

Passzol a kettő, csak nem megy rá a szelepre a pumpa feje?

Ha igen, akkor a rögzítő kar fordítva működik, mint a legtöbb pumpánál. (A Lidl féle műhelypumpa is ilyen.)

Ha az a gond, hogy kerekeden presta szelep van, a pumpa viszont autoszelepes, akkor a fejét fél perc alatt szét lehet kapni és megfordítani a benne lévő dolgokat. (A gumi és a műanyag részt is!) És már a másik szelephez lesz jó.

A Velotech kínai cucc, csak matricázva van. Aliexpressen biztosan megtalálod, hátha ott vannak erről képek.

2021. máj. 11. 19:10
 5/16 anonim ***** válasza:

milyen feje van? van okos fej is!

Nekem a bikefunk pumpámon van olyan. A presta és a motorszelepre is csak úgy rányomom, felhajtom a karját és kész, lehet pumpálni.

Ha nem okos a fej, akkor át kell szerelni. le kell csavarni a fej elején lévő űranyát és a betétet meg kell fordítani benne, aztán visszacsavarni

de ez elvileg le van írva, rajzolva a pumpa papírjában.

2021. máj. 11. 19:57
 6/16 anonim ***** válasza:

5: na igen, a híres négy betű: RDFM

:)))))

2021. máj. 11. 20:29
 7/16 anonim ***** válasza:
bocs, RTFM
2021. máj. 11. 20:29
 8/16 A kérdező kommentje:

Nos, nyilván, ha lett volna hozzá leírás, nem tettem volna fel a kérdést...

Az evidens dolgokat sem írtam bele a kérdésembe...

Az értelmesen válaszolóknak: ez egy univerzális műhelypumpa, elvileg mindenféle módosítás nélkül működnie kéne. Csak rátenném a szelepre, ami amúgy autószelep, felhúznám a kart, amivel így rögzül és csak pumpálni kellene. De valamiért olyan, mintha nem menne bele a kerékbe a levegő, amikor rögzítve van rá a pumpa feje. Ha kézzel rászorítottuk a szelepre, akkor viszont átment a levegő, csak sajnos nyilván nem így kéne működnie.

2021. máj. 17. 00:38
 9/16 anonim ***** válasza:

Lassan egy hete nem tudod használni a pumpádat. Már régen rákérdezettél volna ott, ahol vetted.

Mivel nincs leírásod és nem is értesz hozzá, ezért semmit nem ér, hogy univerzális műhelypumpának nevezed.

Legalább lőhettél volna egy képet a fejéről.

Én eddig két féle pumpával találkoztam:

1. Egy lyuk van rajta. Ezeket 1 perc alatt a szelephez kell alakítani.

2. Két lyuk van rajta (auto, presta). Ez a kialakítás az új, teljesen lapos belsőt nem szereti.

2021. máj. 17. 00:58
 10/16 A kérdező kommentje:

Itt azért pl. bemutat többfélét ;)

https://www.youtube.com/watch?v=7_yJ3WunkTg&ab_channel=Mozg%..

Amúgy valószínűleg az okozza a problémát, hogy rossz a pumpafej...

2021. máj. 20. 17:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!