Hogyan tudnám a bicikli mosást megoldani?
Panelban lakok, tehát nincs kertem vagy ilyesmi. A legközelebbi autómosó is elég messze van, mire hazaérnék ugyan úgy koszos lenne a bicikli.
Ez eléggé visszatart, mert nedves körülményekben emiatt szinte soha nem megyek el biciklizni. Trail/enduro stílusban biciklizek leginkább, tehát az erdőkben tényleg tökig sáros lennék, ha nedves időben mennék.
Általában ha csak poros a bicikli, akkor itthon a kádban szoktam lemosni, de a sarat már nem akarnám belemosni a kádba.
Ti mit csinálnátok?
"az erdőkben tényleg tökig sáros lennék"
"A legközelebbi autómosó is elég messze van"
De gondolom közelebb, mint az erdő és a mosótól hazáig csak kevesebb koszt versz rá, főleg, ha vizes úton nem csapatod neki.
Ami keveset bitumenen feldob a kerék, nedves ronggyal is le lehet takarítani.
Na az gáz.
Én is emeletesben lakom, mondjuk én nem túrok gyakran terepen, az orzságúti kosz nem vészes, ház előtt, vödör víz, rongy szokott lenni a takarítás. Néha két vödör. :D
Ahol kell, Brigéciol és utána kenés.
36 négyzetméteren 3 kerékpárral 10 éven keresztül meg voltam áldva. Ráadásul egy olyan haverral is akivel ha láttunk egy akármilyen csapást, összenéztünk: csak az első kanyarig menjünk nézzük meg milyen! Aztán 30-50 kanyar lett belőle meg 40 km :D Úgyhogy sokszor vállon hoztuk ki a vasat az erdőből, mert még a kerék sem fordult el annyi sarat összeszedett :DDDDD
Először beraktam a zuhanykabinba - nekem még kádam sem volt - de az orbitális szívás, Lehet, hogy bele lehet mosni a sarat, de azért az nem mindig annyira könnyen oldódik ám fel a vízben! Jó kis Zselici sár az ragaszkodik ám rendesen!
Aztán jött az a megoldás, hogy öntözőkannával vittem le vizet és a nagyja sarat lemostam lent, vagy már hazafelé ahol találtam egy kék csapot, vagy temetőt (ott mindig van csap és kannák is kirakva!) akkor ott a nagy sárcsömböllékeket lemostam (a csapoknál a kulacsot használtam), szinte majdnem tisztán értem haza. Így már azért könnyebb a lakásban mosni!
Vettem egy gyerekfürdető kádat és abba tettem külön az egyik kereket, majd a másikat és a vázat. Abba csöpögött le a víz, plusz mellé régi törölközők amikkel felszitattam ami mellé ment. Rongyot és egy 2-3 literes pumpás permetezőkannát használtam amival a maradék sarat kimostam a kisebb helyekről. A kád tartalmát meg a wc-be le lehet önteni, ott biztos lemegy.
Macera, de hát ez van.
Nagynyomasuval az utomosoban csak a barbarok mossak a bixiklit ... sem a csapagyaknak nem tesz jot, sem a teleszkopnak ha olyan a bringa.
Otthon siman letudod takaritani rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!