Egy Eger-Madrid biciklitúra mennyire lenne megterhelő? Mire lenne hozzá szükség?
Felmerült bennem a fent említett táv megtétele. Rendszeresen kerékpározom, "jó kondiban" vagyok, jól birom a városon belül való hegymeneteket is.
A táv kb 2000km, a google szerint gyalog kb 1,5-2 hét a megtétele, nyilván ugyan ezen az úton biciklivel gyorsabb.
Azt gondolom, hogy nem a fizikai erőnlétemmel, inkább az étel hiányával, és azzal, hogy a telefonomat, mint GPS-t tölteni kell, valamint az éjszakákat is valahol ki kellene húzni.
Szó mi szó, mit kellene magammal vinnem? Például ételből, mi az ami kis helyen is elfér, és mégis elég tápláló ahhoz, hogy kibírjam vele a napot? Valamint a kerékpár kibírja?
Egy mountain bike-om van, 195cm magas vagyok, 60kg, 18F
Most hírtelen bedobtam a két végpontot egy bringás tervezőbe mindenféle finomítgatás nélkül:
Országútival 2640km 18000 szint
MTB-vel is nagyjából ennyi.
Így az Alpokat kissé északról kerülöd
És így nem is az Alpok a legnagyobb szívás, hanem 2200km-nél a Pireneusok.
Ha dél felől kerűlsz Szlovénia-Olaszország felé végig a Riviérán. akkor is nagyjából ez a helyzet.
Ha egy kicsit tudsz angolul, nézd meg ezt az oldalt. Rengeteg okosság is van benne:
2000km-et,hogy bird jo sok kis szakaszra kell osztani. Mondjuk napi 100 az elviselhető. De egy kis idő után már nagyon nemlesz vonzó a hálozsák az út mentèn.
Egy mouti elég alkalmatlan a feladatra, legalább gumi csere 2slick-re.
195 magas és 60kiló vagy? Ez komoly? Hol van belöled az anyag az izom amivel hajtod a bringát?
Ebben van sok hasznos info.
Amúgy én egy Székesfehérvár - Róma oda visszát mentem 4 évvel ezelött, sátor, sok konzerv, sok ruha, 10 liter víz utántólthető palackokban, tábori tűzhely, főzéshez-sütéshez edények, és pénztárca...
+ volt egy kínából rendelt dinamós mobiltöltőm, de az hazafele úton kifingott. De ma nem vinnék többet mint a telefonom aksijánál legalább 2* nagyobb powerbankot abból egy 4-5db... max ha szükséges, megállsz egy panziónál tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!