Balatonon kevésbé drága szállások egy éjszakára biciklizőknek?
Idén mások az árak, mint a megszokott.
Mindazonáltal az, hogy számodra mi tekinthető horror illetve iszonyatosan drága árnak egy-egy szállásért nekünk nem mond semmit.
Én körbeterektem már sátorozva, sátor nélkül hálózsákkal, apartmanozva, hotelezve, egy nap alatt, mindenhogy.
Nyilván most nehézkesebb foglalni is, és ha egyetlen napot maradtok csak akkor arra megy minden felár, különadó, stb. így nehéz tényleg olcsón megúszni. Ami eszembe jut az a következő: Tekerjétek körbe három nap alatt, így csak két szállást kell fizetni. Ha van sátor vigyétek, ha nincs akkor emiatt nem érdemes még olcsón sem venni, mert a kempingekben a férőhely plusz a sátor ára már majdnem ott van ahol egy egyszerűbb apartman. Ne nagyvárosokat nézzetek, hanem kisebb nem is feltétlen vízparti településeket. Foglaljátok le előre, hogy ne hogy éjjelbe nyúló tekerések legyenek a mezőn. És kisbetűvel megjegyzem, egy két személyes szobában olykor bőven el lehet férni akár négyen is. Hiszen csak alszotok benne... Erről pedig nem kell tudnia a kiadónak...
Egy másik kérdezőnek írtam a napokban (talán az utazás rovatban), hogy érdemes megnézni a kiszemelt falu honlapját is, ahol vannak olyan szálláshelyek felsorolva, amik se airbnb-n, se booking-on nem szerepelnek. Talán mert egyszerűbb szobák, vagy nem éri meg nekik jutalékot fizetni.
Pl. Akali:
Végignézhetsz pár másik település honlapját is, hátha vannak olcsóbb szállások.
1. vadkemping!
2. menjetek távolabb a parttól hátha ott olcsóbb a szállás.
3. Tapolca Mónika Vendégház, elég sok szoba van és az udvaron elférnek a biciklik is. Ha arrafelé járok mindig ott szállok meg.
Szerintem is vadkempingezzetek.
Ha olyan helyet találtok ami takarva van és sötétedéskor veritek fel a sátrat, kora reggel pedig tovább mentek, senkit nem fogtok zavarni. Mi idén csináltuk először pont a Balatonnál a költségek minimalizálása és a kaland miatt is 1-1 éjszakára. Semmi gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!