Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 70km-t nehéz lebicikliznie...

70km-t nehéz lebicikliznie valakinek, aki előtte nem sokat biviklizett?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 20. 08:32
1 2 3 4
 21/40 anonim válasza:

Az a baj a 70km-el, hogy ugyan annyit vissza is kell jonni :) Viszont ha nem szokta a nyerget a segged, akkor mar az oda 70 is kinszenvedes lesz.

Tavolsag amugy egyaltalan nem sok, de birni kell a nyeregben ucsorgest.

2021. ápr. 20. 14:35
 22/40 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, hogy hol van az a 70 km. Ha mondjuk a Balaton északi partján akkor meg fog vele szenvedni, ha a déli parton vagy mondjuk a Tisza-tó körül akkor már kevésbé lesz fárasztó.
2021. ápr. 20. 14:38
 23/40 anonim ***** válasza:
En 2 eve nembringaztam. 15kmtol megdoglok. Igaz, h dirt bicoval nyomom ami nem erre valo, de orszagutival is kilennek 20-30tol az tuti.
2021. ápr. 20. 14:50
 24/40 anonim ***** válasza:
21: honnan tudod, hogy nem egy kör az a 70 km? :-)
2021. ápr. 20. 14:51
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Kollégák kérték, hogy tervezzek nekik egy 60 km-es túrát... úgyis sikat biciklizem, biztos jól ismerem a környéket. Mondom ok, de az sok lesz 20-25 elég.

Neeem legyen 60 legalább!

Ok Megcsináltam, felterjesztettem nekik, belemódosítottek. még, hogy ezt is nézzük meg, meg azt is, stb. 73 km lett.

Sok lesz gyerekeeek!! Én nem fogok senkit a sötétben hazafelé kísérgetni, mert 40-50-nél kidől és csak gyalog akar majd menni.

Az lett belőle, hogy a szombati túra után egyik srác csak szerdán tudott jönni melóba annyira elfáradt, egy másik 1 hétig fagyasztott vizespalackon ült, a harmadiknak olyan izomláza volt, hogy wcre alig tudott elmenni, stb.stb.stb.

hetekig szidták anyámat :D

Ha nem mostanában lesz a túra akkor kezdj el felkészülni rá. Kezdj el 15-20 km-eket tekerni, aztán a 20 km-es kört duplázd meg és azt is csináld meg párszor, aztán csinálj 50-60 km-es kört is.

Emellett fontos a kerékpár helyes beállítása is, hogy. kényelmes legyen

és vegyél egy betétes nadrágot, vetétes alsót is - sokat segít. Meg egy kerékpáros kesztyű is jól jön.

Ha nincs idő felkészülni akkor is menj el nyugodtan, meg fogod tudni csinálni főleg ha bandával mentek. De készülj fel arra, hogy 60 km-nél ordítani fogod a telefonodnak, hogy Hey Siri call 112 NOW!! és 1 hétig össze leszel törve mint egy zacskó cspsz amin átment a kamion.

2021. ápr. 20. 14:58
 26/40 anonim ***** válasza:
25%

Azért ne szórakozzunk már...

Aki nem egy totálisan edzetlen, túlsúlyos, mindenféle eü. problémával

küszködő valaki, annak semmi nagy cucc nincsen benne.

A kerékpározás olyan, hogy lehet csinálni nagyon magas, amit kevesen, és nagyon alacsony intenzitáson is, amit mindenki tud tartani. Nem a táv fárasztó vagy nehéz, hanem az intenzitás.

2021. ápr. 20. 15:18
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
26-os azért én ezzel vitatkoznék. Aki nem szokott hozzá a hosszú távú bringázáshoz sőt mi több csak keveset bringázik, ahogy a kérdésben is szerepel, annak hiába nincs semmi egészségügyi baja 70 km-től ki fog készülni még akkor is, ha sík terepen hátszéllel megy végig alacsony intenzitással. Az első dolog ahol a problémák előjönnek, hogy 10 km után elkezd kényelmetlenné válni a nyereg, utána pedig a kormány, mivel nincs hozzászokva és/vagy nem is olyan a bringája ami megfelelő lenne a számára. 30 km-nél már ülni se tud a nyergen és a csuklója is ki fog készülni bármennyire is kényelmes a bringája, ezeket ugyanis akkor is meg kell szokni ha az egyén anatómiájának megfelelő minden. A fáradság csak ezután fog előjönni, de 40 km-nél már egy kevésbé fitt egyénnél ez is gondot okozhat, és akkor még csak sík terepről van szó. Ha mondjuk egy Balaton északi parti túráról beszélünk, ott bőven vannak olyan emelkedők amik még egy edzettebb bringásnak is kellemetlen perceket okoznak, nem véletlenül látok rendszeresen emelkedőknél olyan bringásokat akik lihegve tolják a bicajt.
2021. ápr. 20. 15:46
 28/40 anonim válasza:
Budapest-Esztergom lehet nagyjabol 70km ... ahogy a bringasokat szoktam latni, kevesen mennek tovabb Szentendrenel, de ok is visszafordulnak Visegradtol.
2021. ápr. 20. 19:25
 29/40 anonim ***** válasza:

28: nyilván visszafordulnak, mert haza még ugyanannyi.....

Mi szoktunk kimenni Leányfalura a nyaralónkba, háztól házig 40 km. Este v. másnap meg vissza ugyanennyi... Nem megerőltető egyáltalán... Pedig közel nyuggerkorúak vagyunk. :-D

2021. ápr. 20. 19:28
 30/40 anonim ***** válasza:

Nehéz, de nem lehetetlen... Persze függ az előélettől.

Én nekem volt egy 10 éves kihagyásom 30 és 40között, majdegyből egy székesfehérvár-bakonycsernye-székesfehérvárral nyitottam... Egy óriási okádás és 2napfekvős izomláz lett belőle... Közben is sok okádás sál a fájdalomtól.

2021. ápr. 20. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!