Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 70km-t nehéz lebicikliznie...

70km-t nehéz lebicikliznie valakinek, aki előtte nem sokat biviklizett?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 20. 08:32
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
93%

le lehet biciklizni mondjuk 5 óra alatt*

A feneked fog fájni max. ilyen tempó mellett.

Ha meg 2 óra alatt tekered le, kb. az összes használandó izmod.

2021. ápr. 20. 09:41
 12/40 anonim ***** válasza:
89%

@10

De, én kifejezetten erős vagyok benne, olyannyira,

hogy a témába vágó egyetemi végzettségem van.

Csak Magyarországon sok százan, ha nem ezren képesek erre szélcsendben, síkon.

2021. ápr. 20. 09:43
 13/40 anonim ***** válasza:
33%
🤦‍♂️ megjött a matematikus 🙄😅
2021. ápr. 20. 09:45
 14/40 anonim ***** válasza:

Szerintem a terepviszonyoktól függ (mennyire sík vagy dimbes-dombos, netán hegyre fel-le), és attól, hogy a nyerged és a feneked milyen viszonyban vannak egymással. :-D

Sík terepen, közben meg-megállással nem vészes - pl. kb. ennyi a Tisza-tó körbebicajozása.

De ha a fenekedet feltöri a nyereg, akkor kínlódás is lehet...

#4: ha 150 kiló valaki, akkor lehetséges... :-D :-D Légszomj, bakker...????

2021. ápr. 20. 09:45
 15/40 anonim ***** válasza:
80%
#10: na igen, a 35 kmh már erősen országútis versenyzős tempó.... :)
2021. ápr. 20. 09:47
 16/40 anonim ***** válasza:

Én kb. sose bicikliztem, még gyerekként sem, épp csak megtanultam rajta egyensúlyban maradni, kanyarodni, megállni. Egyszer pár éve aztán vettem a bátorságot, és 20km-t tekertem. Akkor még nem is volt olyan vészes, igaz, csatakosra izzadtam magam, de nem fulladtam igazán ki. De amikor leszálltam, már remegett a lábam, és az azt követő pár napban az egész testemben erős izomlázat éreztem. Nem szívesen tettem volna meg még egyszer az utat.

Szerintem minden mozgásformát be lehet gyakorolni, az izomzat "emlékezni" tud a mozdulatsorra, így aki sokat bringázik, annak a 70km meg se kottyanna. De ha ugyanez az egyébként edzett ember mondjuk úszni akarna, akkor nem valószínű, hogy ezzel a távval kellene kezdenie, és fordítva.

2021. ápr. 20. 10:02
 17/40 A kérdező kommentje:
Én már sokszor megtettem ezt a távot pár éve. Úgy terveztem, hogy most nem egyedül megyek, és mást is magammal viszek. Úgy tervezzük, hogy 1 nap alatt lebiciklizzük ezt a távot, hátha sikerülni fog neki :D
2021. ápr. 20. 12:05
 18/40 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Akkor kicsit szoktasd hozzá a társad, akivel mennétek, pl 10-35km-es távokkal.
2021. ápr. 20. 12:17
 19/40 anonim ***** válasza:

17: még gyakorlatlan bicajosoknak sem teljesíthetetlen táv.

De azért ne erőltesd neki - főleg ha egy meghódítandó barátnőről van szó.... :-DDDD

2021. ápr. 20. 12:28
 20/40 anonim ***** válasza:
Hogyha ez ilyen Velencei-tó kerülés vagy ilyesmi könnyű út, ahol kényelmes helyeken meg lehet állni pihenni, szörpöt inni, és van rá az embernek egy egész napja, úgy szerintem teljesen reális egy egészséges embernek. Nyeregből vannak nagyon puhák, ami arra alkalmatlan, hogy 35 km/h-t tartson az embert folyamatosan, de 4x1,5 órára osztva a távot, három egyórás pihenővel, fotelnyereggel simán élvezhető is lehet. Persze jól fog aludni a végén az illető, ne ő vezessen haza, ha autóval vagytok :-)
2021. ápr. 20. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!