70km-t nehéz lebicikliznie valakinek, aki előtte nem sokat biviklizett?
le lehet biciklizni mondjuk 5 óra alatt*
A feneked fog fájni max. ilyen tempó mellett.
Ha meg 2 óra alatt tekered le, kb. az összes használandó izmod.
@10
De, én kifejezetten erős vagyok benne, olyannyira,
hogy a témába vágó egyetemi végzettségem van.
Csak Magyarországon sok százan, ha nem ezren képesek erre szélcsendben, síkon.
Szerintem a terepviszonyoktól függ (mennyire sík vagy dimbes-dombos, netán hegyre fel-le), és attól, hogy a nyerged és a feneked milyen viszonyban vannak egymással. :-D
Sík terepen, közben meg-megállással nem vészes - pl. kb. ennyi a Tisza-tó körbebicajozása.
De ha a fenekedet feltöri a nyereg, akkor kínlódás is lehet...
#4: ha 150 kiló valaki, akkor lehetséges... :-D :-D Légszomj, bakker...????
Én kb. sose bicikliztem, még gyerekként sem, épp csak megtanultam rajta egyensúlyban maradni, kanyarodni, megállni. Egyszer pár éve aztán vettem a bátorságot, és 20km-t tekertem. Akkor még nem is volt olyan vészes, igaz, csatakosra izzadtam magam, de nem fulladtam igazán ki. De amikor leszálltam, már remegett a lábam, és az azt követő pár napban az egész testemben erős izomlázat éreztem. Nem szívesen tettem volna meg még egyszer az utat.
Szerintem minden mozgásformát be lehet gyakorolni, az izomzat "emlékezni" tud a mozdulatsorra, így aki sokat bringázik, annak a 70km meg se kottyanna. De ha ugyanez az egyébként edzett ember mondjuk úszni akarna, akkor nem valószínű, hogy ezzel a távval kellene kezdenie, és fordítva.
17: még gyakorlatlan bicajosoknak sem teljesíthetetlen táv.
De azért ne erőltesd neki - főleg ha egy meghódítandó barátnőről van szó.... :-DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!