Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lánckerék és hajtókar vásárlás...

Lánckerék és hajtókar vásárlásnál mire kell oda figyelni?

Figyelt kérdés
Le akarom cserélni a Rockrider 520 kerékpáromon az első lánckereket 1 sebességűre és tudtommal a hajtókart is le kell. Na most az a szitu, hogy már kb 140k értékben cseréltem dolgokat a biciklin, de ez a rész valahogy mindig kimaradt és megmondom őszintén, gőzöm sincs mire kellene odafigyelni vásárláskor, illetve a méreteket se tudom. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

2021. ápr. 13. 17:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Mi a célod a cserével?
2021. ápr. 13. 17:52
 2/21 A kérdező kommentje:
Elég durva erdei terepen szoktam biciklizni, az első váltóval meg mindig csak a bajom volt eddig. Régi biciklim elől egysebességes volt és azt jobban is szerettem meg soha nem volt semmi komolyabb gond vele.
2021. ápr. 13. 20:31
 3/21 anonim ***** válasza:

Pár évet bringáztam, versenyeztem 3x9-cel és semmi bajom nem volt az első váltóval. (Durva sárban be tud állni, de más gond nincs vele.)

Mi bajod volt az első váltóval?

2021. ápr. 13. 23:50
 4/21 anonim ***** válasza:
Durva terepen kevés lesz az áttétel, ha csak a hajtást alakítod át. A megfelelő eredményért cserélni kéne a hátsó váltót és fogaskeréksort is. A legegyszerűbb megvenni a Deore M5100 szettet 60ezer Ft körül. A microshiftnek talán van olcsóbb rendszere is. Majd rákeresek, lehet-e kapni.
2021. ápr. 14. 08:30
 5/21 anonim ***** válasza:

[link]

A hajtókarod egyébként lehet, hogy maradhat. Ha bonthatóak a lánckerekek, a középső helyére kell egy narrow-wide lánckerék, 30-34 foggal.

2021. ápr. 14. 08:39
 6/21 A kérdező kommentje:
#3 nagy sebességnél göröngyös/köves úton ha váltok hármasból kettesbe néha befordítja a váltót. Vittem szerelőhöz is már emiatt, az se tudott mit kezdeni vele.
2021. ápr. 14. 10:25
 7/21 anonim ***** válasza:

#6!

Nem áll össze kép!

Nagytényérról teszed középsőre? Nagy sebességnél miért teszel ilyet?

Vagy kistányérről tennéd középsőre?

2021. ápr. 14. 10:55
 8/21 A kérdező kommentje:
Nagyról középsőre. Mint mondtam, erdőben használom legtöbbet és ha például egy lejtő után jön egy domb ott leváltok. Na de akkor valaki leírná, hogy mire figyeljek ha lánckereket akarok venni? Ezek ilyen univerzálisak vagy nem mindegyik jó a biciklimhez?
2021. ápr. 14. 11:01
 9/21 anonim ***** válasza:

Ha valóban terepen használod, akkor szükséged van ugyanolyan széles áttételre, mint amilyen most van. Tehát 1x12-re lesz szükséged. Ehhez hátsó agyat, hátsó sort és emiatt láncot is kell cserélned. Kell egy NW nagytányér. A 1x rendszernél fontos a láncvonal, ha ezt nem tudod jól belőni, akkor semmi értelme az 1x-nek.

Gyorszáras vagy átmenő-tengelyes a hátsó agyad?

Boostos vagy hagyományos?

Lehet gányolni is, hogy csak lecseréled a hatóművet vagy csak a tányért. De akkor kb. ott vagy, mintha nem használnád az első váltót.

Milyen váltásod van jeleneleg? 3x v. 2x? Mekkora a nagytányér?

2021. ápr. 14. 11:14
 10/21 A kérdező kommentje:

3x8

A nagytányér 42 fogas elől.

A hátsó agy gyorszáras. Szerintem nekem elég lenne elől kicserélni, mert nagyjából eddig is csak hátul használtam. Egy kb 34 fogast szeretnék. Aztán ha mégis jobbnak látom lecserélni az egészet akkor lecserélem, de egyelőre nem sok értelmét látom. Persze aki ehez jobban ért az javítson ki ha tévedek.

2021. ápr. 14. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!