Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hajtókarokat le lehet szedni...

Hajtókarokat le lehet szedni leszedő nélkül?

Figyelt kérdés

Szóval:

Hajtást cserélek a montimon, és az első hajtókaroknál kiszedtem az 1-1 külső porvédős csavart, viszont a hajtókarok meg sem mozdulnak. Ismerősöm szerint kell egy hajtókar kiszedő, mert ha ki akarnánk feszegetni/kalapálni, azzal károsodnának az alkatrészek. Egy kicsit nehéz lenne most beszerezni azt a szerszámot de ha ez az egyetlen megoldás akkor nyilván muszály lesz. Ezt leszámítva ugye rengeteg szerszám van itthon, gondoltam csak meg tudnánk oldani. Szóval, mit szóltok hozzá?

2021. márc. 27. 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerinted miért árulnak hajtókar leszedőt, ha mással is le lehet szedni anélkül, hogy szétbontanád/törnéd az egészet?

Amúgy felmész egy bringás webshopba, és megrendeled.

2021. márc. 27. 18:13
 2/11 anonim ***** válasza:
2000 forint alatt van egy leszedo, amivel rombolas nelkul le tudod szedni. Persze le is lehet feszegetni, de aztan ne csodalkozz ha visszaszereleskor mar csak ferden megy vissza, aztan belever a vazba tekereskor...
2021. márc. 27. 18:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, mert vannak alkatrészek amiket több módon is le lehet szedni. De akkor maradok a leszedőnél.
2021. márc. 27. 18:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem eri meg en egyet regen mar szetbsztam.. vegyel egy hajtokar leszedod. 2eft es 1p alatt leszeded vele. Ha monoblokk cseret is tervezel ahoz is kell szerszam ill a racsnihoz is. Tudsz rendelni szerszamot de am a szervizek is nyitva..
2021. márc. 27. 19:00
 5/11 anonim ***** válasza:

"viszont a hajtókarok meg sem mozdulnak"

tökjó! rendeltetés szerűen működnek!

"Ismerősöm szerint kell egy hajtókar kiszedő"

hallgass az ismerősödre!

"mert ha ki akarnánk feszegetni/kalapálni, azzal károsodnának az alkatrészek"

hallgass az ismerősödre!

"Azért gondoltam, mert vannak alkatrészek amiket több módon is le lehet szedni. De akkor maradok a leszedőnél."

okoska! Tanulj gépelemeket és géptant! Nem véletlenül vannak az adott alkatrészek úgy tervezve és gyártva, ahogy. A megfelelő illeszkedés biztosítja a biztonságos működést.

2021. márc. 27. 21:25
 6/11 anonim ***** válasza:

Webáruházakban 2-3 ezertől van leszedő. Bringaboltokban is sok helyen lehet kapni. Én még hozzátenném (a csapágy és a hajtókar kinyuvasztásán túl) hogy nem szükségszerű, hogy egyáltalán le tudod bányászni a célszerszám nélkül.

"vannak alkatrészek amiket több módon is le lehet szedni"

Na igen, próbálkozhatsz megfelelő méretű csapágylehúzóval is, de hát az sincs a ház körül.

2021. márc. 27. 22:45
 7/11 A kérdező kommentje:

A racsnivak megvagyok, ugye van kazettaleszedőm.

Egyébként felfogtam hogy kell vennem egy hajtókar leszedőt, nem kell szétalátzni mert megkérdeztem valamit.

A normális válaszokat viszont köszönöm.

2021. márc. 28. 00:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha magad akarod szerelni a bringadat, nem artana megnezni par oktatovideot meg elolvasni hozza ezt-azt. Meg igy is lesz olyasmi, amihez nem eri meg megvenni a szerszamot. Kereket centirozni pl. csak nagy gyakolattal lehet, hiaba van kullokulcsod, a vazba belerohadt kozepcsapagyat kiszedni meg a celszerszammal is neha kozel lehetetlen, csapagyakat jol beallitani konuszkulccsal is kifejezetten piszmogos melo, es sorolhatnam meg.
2021. márc. 28. 00:16
 9/11 Alex Fly ***** válasza:
Természetesen leszedő nélkül is le tudod szerelni. Fűrész, flex...
2021. márc. 28. 15:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Kerj meg egy csibesz kinezetu ciganygyereket, hogy segitsen ... mifelenk az ilyen kiscsavok 3 perc alatt szetszednek barmit :)))
2021. márc. 28. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!