Hajtókarokat le lehet szedni leszedő nélkül?
Szóval:
Hajtást cserélek a montimon, és az első hajtókaroknál kiszedtem az 1-1 külső porvédős csavart, viszont a hajtókarok meg sem mozdulnak. Ismerősöm szerint kell egy hajtókar kiszedő, mert ha ki akarnánk feszegetni/kalapálni, azzal károsodnának az alkatrészek. Egy kicsit nehéz lenne most beszerezni azt a szerszámot de ha ez az egyetlen megoldás akkor nyilván muszály lesz. Ezt leszámítva ugye rengeteg szerszám van itthon, gondoltam csak meg tudnánk oldani. Szóval, mit szóltok hozzá?
Szerinted miért árulnak hajtókar leszedőt, ha mással is le lehet szedni anélkül, hogy szétbontanád/törnéd az egészet?
Amúgy felmész egy bringás webshopba, és megrendeled.
"viszont a hajtókarok meg sem mozdulnak"
tökjó! rendeltetés szerűen működnek!
"Ismerősöm szerint kell egy hajtókar kiszedő"
hallgass az ismerősödre!
"mert ha ki akarnánk feszegetni/kalapálni, azzal károsodnának az alkatrészek"
hallgass az ismerősödre!
"Azért gondoltam, mert vannak alkatrészek amiket több módon is le lehet szedni. De akkor maradok a leszedőnél."
okoska! Tanulj gépelemeket és géptant! Nem véletlenül vannak az adott alkatrészek úgy tervezve és gyártva, ahogy. A megfelelő illeszkedés biztosítja a biztonságos működést.
Webáruházakban 2-3 ezertől van leszedő. Bringaboltokban is sok helyen lehet kapni. Én még hozzátenném (a csapágy és a hajtókar kinyuvasztásán túl) hogy nem szükségszerű, hogy egyáltalán le tudod bányászni a célszerszám nélkül.
"vannak alkatrészek amiket több módon is le lehet szedni"
Na igen, próbálkozhatsz megfelelő méretű csapágylehúzóval is, de hát az sincs a ház körül.
A racsnivak megvagyok, ugye van kazettaleszedőm.
Egyébként felfogtam hogy kell vennem egy hajtókar leszedőt, nem kell szétalátzni mert megkérdeztem valamit.
A normális válaszokat viszont köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!