Lánccsere,de azóta ugrik 1et hajtókar,az is csere?
Lecseréltem bringán láncot,kicsit nyúlt már,most mev hajtókar legnagyobb tányéron ha jobban rálépek pl dombon ugrik 1-1et.Ezt is csere,vagy várjak kicsit míg bekopik lánc?Hajtókar szervíz szerint rendben,nemrég nézték át.
Tudom néha gond,ha lánccsere hajtókart is kell,de az kb 15-20ezer lenne s nem legjobbkor.
Az a másik amitől tartok,akkor racsnit is ki kell már.Viszont akkor jó ideig jó lesz.
Elég lánckereket?Ha lehet külön talán olcsóbb lesz.
2cseréje nem nagy munka igaz?
Lehet szervízre bízom.
Alapesetben a lánc a leggyengébb, azt kell sűrűbben cserélni. Ha nem hanyagolod el, akkor a racsni/sor 2-3 láncot is kibír. Egy hajtómű pedig túlélhet 2-3 racsnit.
Szóval ha lánccsere után problémák vannak, akkor első körben új racsni/sor; ha ezzel sem szűnik meg a gond, akkor a tányért is cserélni kell. Ebben a sorrendben...
Nem a lánctányéron ugrik a lánc, hanem a racsnin.
Ha megfigyeled azok a fokozatok ugranak, amiket a leggyakrabban használtál. (11-12-13)
Amíg nem cserélsz racsnit használd a többi fokozatot. Nem fognak ugrani.
És sanszos, hogy lánckerékből is legfeljebb egyet kell venned.
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat.
Igen,ha lánc nincs elhanyagolva,hanem cserélve van akkor ha picit megnyúlt már,akkor nem tesz tönkre mást.
Megúsztam racsnicserével,mivel nem minden fokozatban csinálta,így ez volt a hibás.
Hajtókarra azt mondta szervízes az jó,kár lenne cserélni,s most nem is ugrik 1-1et.
Lánc is picit volt nyúlva pár hót bírt volna,de most volt rá pénzem.
Kb 1hója cseréltettem majd kompletten első tárcsaféket 15ezerbe,hátsóba csak fékpofákat most rendben van.Én télen is használom munkahekyre ezzel járok fontos stabil legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!