Fogaskeréksor csere után kerepel a bicikli. Vajon miért?
Shimano Altus fogaskeréksort raktam rá, előtte hasonló volt rajta. Nem ugyanez, de nem tudom milyen, mert lekopott a felirat, csak a Shimano látszik.
Most először cseréltem, de nem volt egy bonyolult dolog, leszedtem a régit, felraktam az újat. Azóta amikor tekerem kerepel, amikor nem tekerem akkor meg csendes. Nem hangos, nem nagyon zavaró, csak attól tartok talán valamit nem jól csináltam. Ez normális, hogy kerepel/kerreg/hangja van tekeréskor?
Attól még válthat jól, de szerintem is állíts a váltón (pl nincs teljesen egy vonalban a váltó meg a lánc, attól még válthat pontosan, de épp elég ahhoz, hogy legyen hang). Nekem is általában mindig állítani kell lánc csere után.
Jól beolajoztad a láncot? Akkor is lehet hang. Ha be van olajozva és minden be van jól állítva, akkor lehet kicsit össze kell még hogy kopjanak a lánctányérral.
"eszembe" jutott még valami. fent van a keréken az a műanyag kör alakú akármi ami a küllőket védi a lánckeréksornál?
nekem az csinált olyant, hogy letörött két füle is ami tartotta (volna) a küllőkön csörömpölt ott amíg le nem szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!