Elkezdem szobabiciklin edzeni, napi 10km az elején még jó?
Nem találtam sehol kilométeres edzéstervet csak idő mérőset de abban nem igazán hiszek...
szóval ha egy ideig minden nap tekerek 10 km-t az kezdésnek jó vagy kevés?
Persze váltogatom közbe a nehézségi fokot
Azért idő alapúek az edzéstervek, mert ha egy hosszútávú MTB maratora készlök, akkor kb. 5 órás versenyre kell felkészülnöm. Aszfalton tekerhetek 100 km-t, de az meglehet 3 óra körül. Óriási különbség van a 3 és az 5 órás verseny között.
Szobabiciklin hit kérdése a megtett távolság.
10 km, az 2 szigetkör (Margitsziget). Ez fél óra sincs, inkább 25 perc.
Illik bemelegíteni, lassan indítani, tehát 15-20 perc lehet a tényleges edzésmunka.
Pár nap múlva ismét tavasz lesz. Menj ki tekerni! Ott elrepül az idő.
Esetleg valami indok hármas lepontozására?
Mégis hogy a fenébe lehetne értelmes kilométeres edzéstervet csinálni egy szobabiciklin, ahol azt állítasz be, amit akarsz, úgy, hogy még rendes, kinti kerékpározásnál sem lehet, mert az sok mindentől függ?
Ez itt nem a Királyság Terme meg a laposföldesek összejövetele, hogy hááát, én nem hiszem ezt meg azt...
Mindegy.
10km az nagyon kevés, de ha most kezdted, akkor egyelőre talán ennyi is elég, és folyamatosan növeld a hosszt és/vagy intenzitást.
De legalább egy órás azért lehetne az edzés már most is, tehát nyugodtan mehetnél rendesebb képzeletbeli távokat is.
És bemelegítés, mint már mondták.
5. szerintem azért lett a 3as kirohanása lepontozva, mert a kérdező nem versenyre készül, nem komolyan akar edzeni egy szobabiciklivel, hanem mozogni szeretne, ami tök jó és tanácsot kért, ami szintén jó. Azzal sincs gond, ha nem ért egyet a módszerével, de le lehet azt normális stílusban is írni.
Biztosan nem pontos, amit a bicikli kijelzője mutat, de mivel a sebesség x idő = távolság, ezért legalább valamihez tud viszonyítani. Ha ő ez alapján akar edzeni, akkor tegye ez alapján. Ugyanaz ha mondjuk 30 percet edz, vagy ha azt "távolságot" tekeri le mindig, amit a bicikli a 30 perc után mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!