Mi hibás abban a bicikliben, amit nem lehet hajtani? Vagyis:
Vagyis hajtani végül is lehet, csak "üresen" hajtanék egy helyben állva, ha közben el nem dőlnék, szóval valahol nincs meg az összeköttetés, hogy a kerék is forogjon.
Maguk a fogaskerekek nem jelentősen kopottak. A kerék közepénél lehet a hiba vagy a pedál közepénél?
Unokatesómtól kaptam a bringát, nem rossz darab, de neki van már két újabb is. Ezt az utóbbi években nem tartotta karban, lelkemre is kötötte, hogy szervizeltessem mielőtt hosszú útra indulok vele. Ezt a covid miatt még nem tettem meg. Viszont rövidebb utakra már használtam a bringát, és legutóbb vettem észre, hogy menet közben pár pillanatra "üresbe" tekertem ezerrel, lassult is a sebességem, aztán újra tekert. Aztán újra nem, míg le is kellett szállnom. Aztán újra kipróbáltam, ment darabig, majd az első enyhébb emelkedő kezdetén kattant vagy zörgött egy kisebbet, az egyik lábam a pedállal "zuhant" hirtelen egyet, szóval onnantól újra csak a levegőben teker... Szervizbe kell vinnem.
Csak annyi lenne a kérdés, hogy mi mehetett benne tönkre, mit kell majd cserélni? Mennyibe kerülhet majd kábé? És eleve ez egy javítható probléma, vagy teljesen tönkre ment a bicikli?
Belső részeket nem is kell napi szinten kenni, konkrétan a szabadonfutót nem is szokták.
Éppen, mert ahhoz szét kell kapni, mint Floki a lábtörlőt, ahhoz meg nem csak műszaki rutin, de célszerszám is kell.
Általában addigra lesz kenésigényes, mire amúgy is elhasználódik.
Kivétel a trehány kezelés, ha telemegy vízzel, akkor korábban behal.
Ha ezt most kicserélteted, sok évre lenn a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!