Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez a bicikli jó lenne 60-80...

Ez a bicikli jó lenne 60-80 km körüli túrákra?

Figyelt kérdés

[link]

Nyárra szeretnék egy új biciklit venni, leginkább XC-re gondoltam. Szeretnék elkezdeni (számomra) hosszabb túrákra járni, 30-40 km-en belül van elég sok jó úti cél. Ez alkalmas lenne túrázni?

(leginkább ilyen hegyes-dombos tájakon mennék vele, ahol sok az emelkedő is)

2021. márc. 28. 21:21
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Esetleg valami gravel szerű gumit érdemes lenne rá venni, ha sokat mennék aszfalton is?
2021. márc. 28. 21:23
 2/17 anonim ***** válasza:
Persze, ez már egy komoly kerékpár, főleg hobbi célra.
2021. márc. 28. 22:50
 3/17 anonim ***** válasza:
2021. márc. 28. 23:29
 4/17 anonim ***** válasza:
34%
Hosszabb távra ezzel a gumival elég fárasztó lesz. Ha túrára használnád csak, akkor felesleges a MTB. Vegyél egy trekkinget. Vagy ha ragaszkodsz a MTBhoz, akkor - ahogy írod is - cseréld le a gumit.
2021. márc. 29. 00:16
 5/17 A Cenz Ura ***** válasza:

csomatartót nem lehet rá ha ez számít + túrára megfontolnám a 2x szettet

amúgy jó kerékpár, tetszik

2021. márc. 29. 05:07
 6/17 anonim ***** válasza:
Én egy merevvázas trek 830-al tolom az erdei, hegyes túrákat már 15 eve, nem a bringa alkalmassága a nagyobb kérdes, hanem, hogy te élvezed e amit csinállsz...
2021. márc. 29. 09:41
 7/17 A kérdező kommentje:

Igaz, de azért a bicikli is hozzátesz az élvezethez. Most egy decathlonos össztelós montim van, ami viszonylag nehéz, vastag gumik vannak rajta, kulacstartó sehova nem fér rá, meg hát alapból nagyok a rugóútjai átlag túrához. Na ezzel maximum 25 km-ig jó menni, utána elkezdenek kijönni rajta azok a dolgok, amitől ez nem egy túra bicikli.

Az XC ugye könnyebb is, könnyebben gurul, 2 kulacstartó is rámegy stb, ez megnöveli szerintem a kényelmesen megtehető távolságot vele.

2021. márc. 29. 09:46
 8/17 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a kulacstartót, víztartályos hátizsak parti vagyok :)
2021. márc. 29. 09:56
 9/17 anonim válasza:
57%
Jó bringa, de túrára nem optimális.
2021. márc. 29. 10:43
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem itt mondenki mást ért túra alatt.

Túra egy csomagos cammogás aszfalton és majdnem versenytempójú terepezés is.

2021. márc. 29. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!