Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Az olcsóbb (200-300 ezer...

Az olcsóbb (200-300 ezer alatti) mountain bike-ok csak szerintem nem nevezhetőek mountain bike-nak?

Figyelt kérdés

Tudjátok, vannak ezek a tipikus 200-300 ezer alatt kapható merevvázas "mountain bike"-ként nevezett biciklik, amiken valami gagyi 3x7-es hajtás van, valami gagyi olajos villa, rossz fékek stb. (A 100k alatt kapható össztelósokról meg ne is beszéljünk)

[link]

Itt van például ez a KTM, ami 220 ezerbe kerül, és azt mondják rá hogy mountain bike. Az ilyen bicikliket valahogy egyik komoly mountain bike szakágba sem tudom besorolni, még XC-be se, nem hogy még versenyezzek vele vagy valami. Csak szerintem parasztvakítás ez az egész olcsó montenbájkosdi?

2021. márc. 20. 14:37
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Nyilván amatőr versenyekre gondoltam, kezdőknek teljesen jónak kell lennie egy Alma H30-nak XC-re. És nem 15 kiló, hanem nagyjából 12,9 körül van.

Egyébként meg nem tudom most tűnik-e fel, de 500k alatt-körül a legtöbb biciklin dobós a fék. Nyár előtt fogok 500 körül venni egy merevvázas trail biciklit, azon is ugyan ezek az MT201 fékek vannak gyárilag. Mert a legtöbb gyártó elég sokat szokott a fékeken spórolni.

2021. márc. 21. 11:52
 32/39 anonim ***** válasza:

azért egy átlagfelhasználónak aki melóba jár hétvègén turázgatni meg kocsmaba annak megfelelő egy 150/200ezres gép.

Drágább már igazábol csak magamutogatás.

Persze az igazi probléma az hogy roham léptekkel gyengül a forint. A fizetésünk a bekasegge alatt. Ez mutatjameg hogy mi a valóság. Nem a bringa a drága...

2021. márc. 21. 12:04
 33/39 anonim ***** válasza:
Kocsmába talán jó a 200 ezres. Aki annál komolyabb szintet céloz meg annak meg azért illik 5-600 körül költeni rá.
2021. márc. 21. 12:44
 34/39 anonim ***** válasza:
55%

#22!

Valamilyen kenésnek kellene lennie minden villában. Ahol már megemlítok az olajat, ott a csillapításnál szerepel. És éppen a legalja villákban nincs csillapítás. Tehát a "gagyi olajos villa" értelmeteln kifejezés.

2021. márc. 21. 13:08
 35/39 Alex Fly ***** válasza:

Nem árkategória kérdése, de persze hogy ez a helyzet.

Gondolj csak az elterjedt, MTB-nek kinéző városi kerékpárokra (CTB)...

2021. márc. 21. 15:13
 36/39 anonim ***** válasza:
Ha látnád, hogy az edzőbringám egy trek 850es jelenleg amit 30.000ért vettem, nem tudom mit szólnál :D
2021. márc. 25. 21:21
 37/39 anonim ***** válasza:
2021. márc. 25. 21:23
 38/39 anonim ***** válasza:

mivel nincs félmillám bringára "kénytelen" vagyok mást álltalad nem bringának tekintett eszközt használni. Vesenyeztem is vele....persze mivel átlagember is vagyok (szégyellem is maga e miatt) a hangulat miatt mentem, nem helyezésért.

360 volt csak. Nem jelentkeztél hogy kipótold!!!

2021. márc. 25. 21:31
 39/39 anonim ***** válasza:

Ha nem néznétek meg a videót amit velinkeltem, van benne egy idevágó monológ, ami kb arról szól, hogy bár ez egy technikai sport, nem kell feltétlen a technikáról szólnia...

A 90es években merevvázas acélszörnyekkel másztuk meg a bükköt, bakonyt, mecseket, mindent, és imádtuk... mai viszonylatban sokszor teszkósnak sem nevezhető bringákon... és ha csak a technika számítana, bizony meg kellett volna utáljuk az mtb sportot, mint olyat... de nem... és ez van, párezres retró mtb-vel is fel lehet tekerni akárhová, vagy egy mai 150 ezres vagy megolcsóbb belepő kategóriával is... teny, nem te leszel ezesetben a leggyorsabb, nem is lesz a legkényelmesebb, de a mountain bike élményt megkapod ettől is,m nem csak a millás csodaverseny paripáktól...

2021. márc. 25. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!