Az olcsóbb (200-300 ezer alatti) mountain bike-ok csak szerintem nem nevezhetőek mountain bike-nak?
Tudjátok, vannak ezek a tipikus 200-300 ezer alatt kapható merevvázas "mountain bike"-ként nevezett biciklik, amiken valami gagyi 3x7-es hajtás van, valami gagyi olajos villa, rossz fékek stb. (A 100k alatt kapható össztelósokról meg ne is beszéljünk)
Itt van például ez a KTM, ami 220 ezerbe kerül, és azt mondják rá hogy mountain bike. Az ilyen bicikliket valahogy egyik komoly mountain bike szakágba sem tudom besorolni, még XC-be se, nem hogy még versenyezzek vele vagy valami. Csak szerintem parasztvakítás ez az egész olcsó montenbájkosdi?
Találoztam már montis túrázókkal (értsd: nem rendszeresen sportolók, nem versenytermpóban montizók) olyan helyen, ahol nagyon is jó volt nekik, hogy egy 29"-es monti volt alattuk. Jobban jártak volna, ha gyorsabban mennek lefelé, mert akkor stabilabb a bringa, trekkinggel vagy gravellel pedig nem jöttek volna le ott.
Nem a felszerelés a nagy különbség a túra- és versenymonti között, hanem a geometria. Akik nem bringáznak rendszeresen, főleg nem terepen, komoly emelkedőkkel, azok számára kényelmetlen sportos váz, mert nem szokott hozzá az izomzatuk.
Amúgy nagy hozzáértő a kérdező: "...valami gagyi olajos villa..."
Nincs olyan, hogy olajos villa. Az olaj, nem rugózik.
24-es! Nem túlzás ez azért? Inkább azt gondolom, hogy profi kerékpár nincs ennyiért. Egy átlagembernek valót szerintem lehet ennyiért venni.
A kérdező is linkelt egy Orbea mx20-at, 280.000 körül van. Szerinted az sem jó?
Pofátlanul gagyi cuccokkal árulnak új bicókat horror áron. Jaj-jaj a fránya korona, nincs gyáram, most sajnos 30%-ot még emelnem kell... Ennyi. Amíg elviszik, addig nem is raknak rá jobbat..
Amúgy egy 15 kilós Altus fékes bicót kicsit vicces versenyképes montinak hívni! Kevered itt rendesen a dolgokat.. :D
Ki lehet fogni jókat! 600ért vettem 1,2MFt-os össztelós trail bicót garanciával. Amihez gyárilag 2000Ft-os műanyag pedált adnak... na nekem ezek a szarrágóságok undorítóak a piacon! Crankbrothers Stamp 1 vagy RaceFace Chester nem fért volna bele ebbe az árba??? A másik, hogy a gyári belső bovdenvezetés végdugói fémek, így eszik a 20 ezres fékvezeték szettet... évente cseréljem, nehogymár ne költsek rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!