Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Az olcsóbb (200-300 ezer...

Az olcsóbb (200-300 ezer alatti) mountain bike-ok csak szerintem nem nevezhetőek mountain bike-nak?

Figyelt kérdés

Tudjátok, vannak ezek a tipikus 200-300 ezer alatt kapható merevvázas "mountain bike"-ként nevezett biciklik, amiken valami gagyi 3x7-es hajtás van, valami gagyi olajos villa, rossz fékek stb. (A 100k alatt kapható össztelósokról meg ne is beszéljünk)

[link]

Itt van például ez a KTM, ami 220 ezerbe kerül, és azt mondják rá hogy mountain bike. Az ilyen bicikliket valahogy egyik komoly mountain bike szakágba sem tudom besorolni, még XC-be se, nem hogy még versenyezzek vele vagy valami. Csak szerintem parasztvakítás ez az egész olcsó montenbájkosdi?

2021. márc. 20. 14:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Találoztam már montis túrázókkal (értsd: nem rendszeresen sportolók, nem versenytermpóban montizók) olyan helyen, ahol nagyon is jó volt nekik, hogy egy 29"-es monti volt alattuk. Jobban jártak volna, ha gyorsabban mennek lefelé, mert akkor stabilabb a bringa, trekkinggel vagy gravellel pedig nem jöttek volna le ott.

Nem a felszerelés a nagy különbség a túra- és versenymonti között, hanem a geometria. Akik nem bringáznak rendszeresen, főleg nem terepen, komoly emelkedőkkel, azok számára kényelmetlen sportos váz, mert nem szokott hozzá az izomzatuk.

Amúgy nagy hozzáértő a kérdező: "...valami gagyi olajos villa..."

Nincs olyan, hogy olajos villa. Az olaj, nem rugózik.

2021. márc. 21. 00:44
 22/39 A kérdező kommentje:
Kenőanyagként van benne olaj, ettől függetlenül alá írom, hogy nem olajosnak kéne hívni. Viszont nem hiszem, hogy ez a hozzáértésemet annyira tükrözné, hogy egy x dolgot úgy hívok, ahogy még nagyon sok más ember is.
2021. márc. 21. 01:01
 23/39 anonim ***** válasza:
az olaj lehet csillapitó anyag is...
2021. márc. 21. 01:04
 24/39 anonim ***** válasza:
41%
2-300 környékén nem csak a MTB hanem semmilyen normálisnak nevezhető kerékpár nem kapható.
2021. márc. 21. 07:55
 25/39 anonim ***** válasza:

24-es! Nem túlzás ez azért? Inkább azt gondolom, hogy profi kerékpár nincs ennyiért. Egy átlagembernek valót szerintem lehet ennyiért venni.

A kérdező is linkelt egy Orbea mx20-at, 280.000 körül van. Szerinted az sem jó?

2021. márc. 21. 08:40
 26/39 anonim ***** válasza:
22: Ez sem igaz. Pont a levegős villákban olaj a kenőanyag. Az olcsó rugós villákban zsír van. A lengéscsillapítás pedig mindkettőnél olajos. Nagyon alap villáknál előfordul, hogy nincs is csillapítás, csak amennyit a súrlódás okoz.
2021. márc. 21. 08:44
 27/39 anonim ***** válasza:
Kb. 250 ezres országútival végeztem top 10-ben AKESZ versenyeken, volt hogy dobogón is, nem egyszer, pár éve :D
2021. márc. 21. 08:46
 28/39 anonim ***** válasza:
Vegulis mountain bike mivel valtos, hogy tudd emelkedon hasznalni meg terepgumi van rajta... nyilvan nem versenyzesre valo de hobbizni siman jo 2-300ert annak aki nem versenyzik. Legtobben csak meloba jarnak vele. En nem is vennek dragabban bringat.. akkormar mocira koltom.
2021. márc. 21. 09:12
 29/39 anonim ***** válasza:
Nekem 150ezres cross kerékpárom van, 10 éves, szoktam a Balatonfelvidéki hegyekben használni, körbebicikliztem vele a Balatont is (igaz nem 5óra alatt, hanem 9) városban is használom, aszfalton, kavicsos, földes úton. Nem tudom elképzelni, hogy egy 500ezres "megérné" nekem.
2021. márc. 21. 09:25
 30/39 anonim ***** válasza:

Pofátlanul gagyi cuccokkal árulnak új bicókat horror áron. Jaj-jaj a fránya korona, nincs gyáram, most sajnos 30%-ot még emelnem kell... Ennyi. Amíg elviszik, addig nem is raknak rá jobbat..

Amúgy egy 15 kilós Altus fékes bicót kicsit vicces versenyképes montinak hívni! Kevered itt rendesen a dolgokat.. :D

Ki lehet fogni jókat! 600ért vettem 1,2MFt-os össztelós trail bicót garanciával. Amihez gyárilag 2000Ft-os műanyag pedált adnak... na nekem ezek a szarrágóságok undorítóak a piacon! Crankbrothers Stamp 1 vagy RaceFace Chester nem fért volna bele ebbe az árba??? A másik, hogy a gyári belső bovdenvezetés végdugói fémek, így eszik a 20 ezres fékvezeték szettet... évente cseréljem, nehogymár ne költsek rá..

2021. márc. 21. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!