Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Az olcsóbb (200-300 ezer...

Az olcsóbb (200-300 ezer alatti) mountain bike-ok csak szerintem nem nevezhetőek mountain bike-nak?

Figyelt kérdés

Tudjátok, vannak ezek a tipikus 200-300 ezer alatt kapható merevvázas "mountain bike"-ként nevezett biciklik, amiken valami gagyi 3x7-es hajtás van, valami gagyi olajos villa, rossz fékek stb. (A 100k alatt kapható össztelósokról meg ne is beszéljünk)

[link]

Itt van például ez a KTM, ami 220 ezerbe kerül, és azt mondják rá hogy mountain bike. Az ilyen bicikliket valahogy egyik komoly mountain bike szakágba sem tudom besorolni, még XC-be se, nem hogy még versenyezzek vele vagy valami. Csak szerintem parasztvakítás ez az egész olcsó montenbájkosdi?

2021. márc. 20. 14:37
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
A mountain bike egy kategória. Annak nevezik a 100.000 Ft-osat is, tehát az. Nyilván nem versenyzésre való, aki néha elmegy a kavicsos útra biciklizni, annak felesleges 5milliót kiadni egy profi mtb-ra. Az autóknál is így van, a 3milliós Dacia is autó, meg az 50milliós Mercedes is. Sőt mindennél így van. A Tescos "kenyér" is kenyér, meg az igazi is.
2021. márc. 20. 14:48
 2/39 A kérdező kommentje:
Igen, egy kategória, ami fel van osztva szakágakra. Viszont az általam említett biciklik egy szakágba se illenek bele, külön név sincs ezekre. Ezért szerintem mégis teljesen kívül esnek a mountain bike fogalmán. Aki pedig csak kavicson akar tekerni, az miért nem trekkinget vagy gravelt vesz?
2021. márc. 20. 14:54
 3/39 anonim ***** válasza:
Aki ült már valaha tényleg jó bringán annak egy ilyen belépő kategóriás KTM, vagy akármi más márka nyilván szánalmas, semmirevaló gépnek tűnik. Az a gond ezekkel hogy bár tényleg szinte használhatatlanul szar gépekről beszélünk az áruk a magyar fizetésekhez képest eléggé borsos. Mit kap az ember ezért az összegért? Egy fos teleszkópot, ami vagy nem mozog szinte semmit, vagy úgy mozog, hogy inkább egy merev villa lenne benne,mert az biztonságosabb. Szar tárcsafékeket, amik teljesítményét egy régi jobb v-fék felülmúlja. Alap Shimano hajtást ami olyan anyagból van hogy szinte magától elkopik. Van egy szépen lefestett váz egy trendi logóval, ezen túl akárhová nézel a gépen minden full gagyi. Ezért az árért ez elkeserítő. Az a gond, hogy a gyenge, semmit nem érő forint miatt a tényleg élvezetesen használható bringák az átlag magyarnak megfizethetetlenek,így jobb híján sokan kénytelenek beérni egy ilyen alapmodellel. Aki nem túlzottan ért a kerékpárokhoz annak a használtpiac az lutri, szóval maradnak ezek a csili-vili fostalicskák.
2021. márc. 20. 14:58
 4/39 anonim ***** válasza:
100%
De csak a versenysportban vannak szakágak, a hétköznapi embereknek vannak az egyszerű mtb.-ok. És egy 2-300ezres teljesen jó átlagos használatra. Aki ért hozzá,az úgyis tudja, hogy mit akar venni, nem is a Decathlonban fog profi gépet keresni.
2021. márc. 20. 15:00
 5/39 anonim ***** válasza:

Santa Cruz és a többi hasonló márka.

Ha igazán komoly DH bicikli kell.

Én mentem DH pályán az én 300.000 ezres MTB Dirt biciklimmel, de nemtudtam menni csak a legkönnyebb pályán. Ugye nincs csak hátsó fékem és első telóm, volt olyan hogy csúsztam mint a veszett lefele a tövig húzott hátsó fékkel és ha dúrvább terepen mentem azthittem leráz magáról a bicikli, mert nem volt elég csillapítás.

2021. márc. 20. 15:03
 6/39 anonim ***** válasza:
Egyébként milyet ajánlanátok nem versenyzésre?
2021. márc. 20. 15:06
 7/39 A kérdező kommentje:

Ugyan azt, mint ami versenyre való. Mivel nem írtál semmit, hogy milyen felhasználásra gondolsz. Vannak emberek, akik minden héten több napon a János-hegyi pályákon csapatják 1+ milliós DH gépekkel, mégsem versenyeznek. De olyan biciklijük van, ami versenyre is jó, mivel már alapból megköveteli a felhasználás, hiába nem versenyeznek.

2021. márc. 20. 15:09
 8/39 anonim ***** válasza:
Nem pályára, csak erdei utakon kerékpározni. Balatonfelvidéki hegyeken, Bakonyban, alkalmanként két-három órát.
2021. márc. 20. 16:20
 9/39 A kérdező kommentje:
2021. márc. 20. 16:24
 10/39 A kérdező kommentje:

Na jó amit előbb küldtem, az lehet picit túlzás, mert az már egy versenyképes XC gép

De hobbi felhasználásra ez teljesen jó: [link]

2021. márc. 20. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!