Az olcsóbb (200-300 ezer alatti) mountain bike-ok csak szerintem nem nevezhetőek mountain bike-nak?
Tudjátok, vannak ezek a tipikus 200-300 ezer alatt kapható merevvázas "mountain bike"-ként nevezett biciklik, amiken valami gagyi 3x7-es hajtás van, valami gagyi olajos villa, rossz fékek stb. (A 100k alatt kapható össztelósokról meg ne is beszéljünk)
Itt van például ez a KTM, ami 220 ezerbe kerül, és azt mondják rá hogy mountain bike. Az ilyen bicikliket valahogy egyik komoly mountain bike szakágba sem tudom besorolni, még XC-be se, nem hogy még versenyezzek vele vagy valami. Csak szerintem parasztvakítás ez az egész olcsó montenbájkosdi?
Aha. Tehát ha te nem érted, akkor az nem létezik,
és ha neked nem megfelelő, akkor gagyi.
Bocs, igazad van, vegyenek az emberek 400 ezerért gravelt, ami kevésbé csillapít, nincs elég kicsi áttétele, megfelelő gumija, tehát nem felel meg arra a célra, vagy cross-trekkinget, aminek szintén nincs megfelelő gumija és geometriája, ahelyett, hogy vennének 80-200 ezerért (amennyiük van erre a célra) egy nekik adott célra megfelelő bringát.
Ja, nem.
Ettől még mindig nem létezik olyan, hogy "túramonti". Maximum az emberek megveszik a biciklit, és arra használják.
Oké, hogy az ilyen olcsóbb montikkal lehet túrázni, de ha ez a "túramonti" egy létező dolog lenne, akkor miért van az, hogy 300-400 ezer felett már egy ilyen sem létezik? Mert ha létezne ilyen, akkor nyilván gyártanák magasabb minőségű felszereltséggel is, nem csak gagyi 3x7 hajtással meg olajos villákkal.
"nem létezik olyan, hogy túramonti"
De, létezik.
"nyilván gyártanák magasabb minőségű felszereltséggel is"
Tekintve, hogy a túramonti az alsókategóriás cuccokkal szerelt, terepen való túrázásra még alkalmas montikat jelenti, ez egy elég logikátlan kijelentés.
Megelőztek. Pont írni akartam én is, hogy ezek túra MTB-k, amire meg is felelnek. Ebből is lehet jobb felszereltséget kapni. Vannak közel fél milliós típusok erős középkategóriás cuccokkal. Slx, XT, RS Judy... Túrára ennél jobb felesleges.
Más kérdés, hogy sokan vesznek ilyen MTB-t, akiknek semmi szükségük rá, mert szinte csak aszfalton mennek. Nekik ott a cross trekking, ami szintén nem szakág, mégis létezik. Pont a koca montisoknak készült szerintem, de ennek ellenére még a mai napig a monti a menő sok ember fejében. Mivel az igény megmaradt a túramontikra, hülyék lesznek nem gyártani.
A gravelt kár idekeverni, mert egyrészt sokkal drágább, másrészt az átlagembernek kényelmetlen.
Konkrétan olyan alkatrészek vannak rajta, amiket a decathlonos bicikliken 90-130 ezer közötti kategórián kapsz meg. Csak hát az ugye egy "elítélt" bolti márka, a KTM meg egy világmárka. És a legtöbben nem az alkatrészt nézik, hanem a matricát a vázon.
az már biztos itt a nevet fizetedmeg.
A decás bringákat nem azért nézikle mert decás henem mert "xart kapsz" csak ez így nem igaz. Nem verseny meg faxomtudja bringát árulnak hanem sport eszközt. Aminek a lényege a mozgás,nem az OB első 20 helyének az egyike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!