Kerékpárral való közlekedés közben kell maszkot viselni?
Mert mindenhol máshol is bonyolítják.
A boltok is keresik a kiskapukat és sokan gyakorlatilag nyitva maradtak csak átvevőpontként üzemelnek, nem boltként :D
Meg hát a rendőrnek is lehet rossz napja, amikor reggel beült a járőrkocsiba pont ráült a bal heréjére, ezért mindenkit is meg akar büntetni aznap. Annak hogyan magyarázod meg hogy te most csak sportolsz és nem voltban voltál... közben a kosárkában meg csörömpölnek a sörösüvegek.
Ha ilyen indokkal _bárkit_ megállítottak volna, már tele lenne a hírrel minden kerékpáros fórum és bulvárlap...
Vizionálsz valamit, ami soha nem történt meg!
Amúgy miért is ne lehetne sportolás közben vásárolni...???
Ismered a vonatkozó viccet...???
Ami úgy kezdődik, hogy "rabbi, lehet-e tóra olvasás közben dohányozni...?"
:-DDDDD
Szerintem, ha megállít a rendőr, akkor nyilatkoznod kell, hogy éppen szabadidősport céljából kerékpározol-e vagy sem.
És mivel a rendelet nem ír elő semmilyen igazolást és akármilyen ruhában, akármilyen kerékpárral lehet sportolni, a rendőr nem mondhatja, hogy nem hiszi el. Akár munkába menet is edzheted magad.
De ha azt mondod, hogy éppen közlekedsz, akkor a maszk hiánya szabálysértés. És jön a figyelmeztetés vagy büntetés.
Ha szőrszálat akarunk hasogatni, akkor az autóban is hordani kellene, mivel az autó is közterületen halad, tehát az autóban ülve a vezető a városban éppen közterületen tartózkodik. DD
De a józan ész azt diktálja, hogy olyankor kell hordani, amikor közel kerülhetsz másokhoz, köhögéssel/orrfújással megfertőzhetsz másokat. Ez az úton kerékpározva elég életszerűtlen.
Eddig biztos hogy nem kellett, ha csak tegnap óta nem hoztak rá külön szigorítást, ezt nem tudom. 100-ból 99-en nem volt, és ezt a rendőrök is szó nélkül végignézték a Körúton, nem csak én.
Azzal meg ne hülyítsük senkit, hogy a bicikli sportolás, mindenki tudja józan ésszel, hogy az haladási eszköz A-ból B-be kb. mindenkinél.
Párás hideg levegő + erős lihegés, hát tocsogna is a lében...
“ Azzal meg ne hülyítsük senkit, hogy a bicikli sportolás, mindenki tudja józan ésszel, hogy az haladási eszköz A-ból B-be kb. mindenkinél.”
Miért lenne hülyítés? Én pl. montizni szoktam, beöltözve, kimondottan a mozgás mev az élmény kedvéért. Soha nem ültem nyeregbe azért, hogy A-ból B-be eljussak, nekem a bringa tényleg hobbi/sport.
és a futárok?
munka
de van aki élvezi! :D
17, te minden bicajost ismersz hogy ilyen biztosan állítod? 😂😂😂
Én kifejezetten sport célból bicajozok, meló után és hétvégén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!