Az 1 lánctányéros hajtású bicikliken nincs
"keresztbeváltás" jelenség?
Figyelt kérdés
Régebbi decathlonos montimon cserélni kellett egyszer szinte az egész hajtást. (új kazetta, új lánc, új lánctányérok előre) Azt mondták a szervizben, hogy azért koptak így el a dolgok, mert túl sokat váltottam keresztbe. Pedig csak kb. 1000 km volt a bicikliben összesen. Bár igaz, hogy egy 90 ezres bicikliről volt szó, nem tudom ez mennyire számít
És pár hónapon belül készülök egy 1x12-es XC montit venni. Első váltó hiányában ezen nem lesz olyan, hogy keresztbe áll a lánc? Nyilván gondolom a kazettához képest középen fog állni a lánctányér elöl, de azért hátul mégsem 7-8 sebesség lesz. Azért érdekel mert kicsit rossz lenne, ha a 40 ezer forintos kazettát, meg a 25 ezres lánctányért is ilyen gyakran kéne majd cserélni. Vagy ezek a drágább cuccok tartósabbak?
az ha külvárosban laksz és átkel kelned a fél városon hogy kijuss normális erdőség terepre ahoz kevés a 32es 14/5/6-os hajtás....elöl ha felkuszik a "görbe"42höz az már valami nem úgy pörgetsz h félúton megunod miutána tüdőd kiköpted a pörgetéstől-erre jöttem rá saját káromon....
2021. febr. 26. 13:38
13/19 A kérdező kommentje:
Innen nagyon közel van a terep, szóval ezzel szerintem nem lesz problémám. De azért egy XC versenyen is tekernek elég sokat sík terepen, még aszfalton is sokszor.
2021. febr. 26. 13:49
14/19 anonim válasza:
12: Hátul nem 14-es lánckerék van, mivel az 1x rendszerek nem menetes racsnis 30 éves hulladékok. 10 vagy 11 fogas a hátsó kis lánckerék attól függően, hogy milyen kazettatest van az agyon. A 32-es tányér egy átlag 27,5 kerekes montin kb. 30 km/h-ig teljesen kényelmesen hajtható, itt 80 körül van a pedálfordulat. Síkon ez több mint elég. De ha nem, akkor kell felrakni nagyobbat és kész. Nekem 34-es van fent 11-51-es lánckeréksorral.
2021. febr. 26. 16:20
15/19 anonim válasza:
oké nekem túlpörög-1x10/11es rendszerem van nemtudom de nem harmcinc éves az biztos akkor még nem volt nagyon karbon sem....tudom miről beszélek oké hogy eltelt 10év de amikor versenyeztem elöl 3as rendszer volt és nagyon jó-most a kettest favorizálnám-túlpörgött 32es elölnél35tel megyek 100körüli láb biztos kisebb sebességel nem megy végképp nem erő kérdés csak tényleg nem gondolsz arra h vkiknek simán kell 20-30km-et menini hogy Hegyre jusson/terepre-ha ezt kivonjátok a számításból borul a képletetk nem mindenki ujgazdag Rózsadombi Gyerek hogy szomszédja az Erdő legyen...remélem érthető....
2021. febr. 26. 17:09
16/19 anonim válasza:
Nem,nem érthető,senki nem érti hogy pontosan mit akarsz mondani...
2021. febr. 28. 09:13
17/19 anonim válasza:
az a saját szamarságod és oldal szinvonalát Hozza-barátom.
2021. febr. 28. 15:08
18/19 anonim válasza:
Mivan?:D
Most komolyan,amit érteni lehet a válaszaidból,az baromság,azt sem tudod miről beszélsz,de az írásod 80%-át egyszerűen nem értem:')
2021. febr. 28. 17:12
19/19 anonim válasza:
baszki versenyeztewm elit szinten van vmi közöm a bringák értéséhaz...
és mondom pesten szinte használjhatatlan az 1x11es rendszer
fenne "tetőn" vagy solymáron lehet használni vagy pilisvörösváron de itt nem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!