Mi ez a jelenseg? Mi indokolja? Mire jo? A kulturalatlan kozlekedesi moralra gondolok es a kenyszeres elozgetokre:
A bringásnak 2 típusa van.
1: akiknek van jogsijuk
2: Hülye gyerek nekiindul a világnak ,mindenféle kresz-ismeret,közlekedési oktatás nélkül .
Hidd el,akik átestek valamilyen kresz oktatáson vagy rendelkeznek legalább egy B-s jogsival azok bicajjal is normálisan közlekednek... Csak sajnos ebből van a kevesebb.
pár napja munkából jöttem éppen haza, mikor egy autós kis díszpinty, nem tudott lelassítani mögöttem (40es tempóval haladtam) hanem bevágott mellém, kitette az indexet és elkezdett bekanyarodni a kereszteződésbe ami épp mellettünk volt... mintha én ott sem lettem volna... brutális zakó lett belőle, de biztosíthatok mindenkit, hogy a mercijében több kár keletkezett mint bennem...
ő persze fenyegetőzött anyázott, majd rendőrt akart ívni, de szerencsére több járókelő is jelezte, hogy nyugodtan, hívjon csak rendőrt, mind tanúsítják, hogy ő volt a hibás... így a végén elhajtott...
ez előtt pár nappal pedig egy kukásautó jött be mellém, majd, gondolt egyet és ha nem tudok felbunnyzni a járdára, akkor maga alágyűr...
Jól van már megint kezdődik a mellé duma....
Itt a biciklis témában minden autós paraszt,az autós résznél meg minden biciklis egy barom..... De most a kérdés nem erről szólna !!!! Egyébiránt én vezetek autót és biciklizem is,elmondhatom ,hogy mind a két oldalon találkozok állatokkal ! Van egy pár kriptaszökevény ,aki későn veszi észre ,hogy elfogy a sávja,és minden index nélkül bevágódik elém ,úgy ,hogy majdnem leviszi a kocsi elejét,és még megköszönni sem tudja. A másik oldalt meg nem egyszer láttam olyat ,hogy piros a lámpa de ennek ellenére a hülye gyerek átteker ,akár még a hév előtt is,mert ő "vagány" gyerek azért se áll meg.Meg 0 kézzel teker el a jobb kéznél ,mint az állat,és ha megborítják oldalról még neki nem tetszik. egy szónak is 100 a vége én biciklizni sem engednék senkit addig közúton ,amíg nem tesz le legalább egy kresz vizsgát.
Az indokolja, hogy sok az idióta és/vagy bunkó ember (akik mind autóban, mind gyalog, mind kerékpáron idióták), és sok az új kerékpáros, akik még kezdők. Nem tudják, mit cselekszenek.
A kerékpáros jogosítvány túl nagy bürokráciával járna (és az alapján, hogy az elvileg jogosítvánnyal rendelkező autóvezetők mit képesek művelni, nem is biztos, hogy sok értelme lenne), az igazi megoldás a kötelező kresz-oktatás az általános iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!