Cube kitámasztó hangcsökkebtés?
Az van, hogy vettem a biciklimre egy kitamasztót és gondoltam, ha a bicikli Cube akkor olyan kitámasztó legyen rajta. De az a baj, hogy mindíg amikor lemegyek a patkáról, vagy ugratok egyet, stb. akkor a kitámasztónak csattanó hangja van. (mert egy picit a tehetetlenségtől ugye lentebb mozdul azután a rugó visszacsapódik.) Valahogy ezt meg lehet szüntetni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Sporthasználatnál általában a kitámasztóval csak baj van.
Ami csattanni tud kisebb ütésekre, az nagyobb puffanásra le is nyílik, akkor meg galiba van.
Ez a fajta?
Ha ez az, még rosszabb a helyzet, mint hátsó háromszöges rögzítésűnél, mert ez a hajtókarodba is bele tud nyílni, az meg elég szép hempergést tud produkálni.
A felkötés kivédi, de akkor meg buktad a gyors használat előnyét.
Mindegy, ha meg akarod tartani, azt javaslom, amit én tettem anyám bringáján a hasonlóval a véghelyzeti kattogás ellen.
Ahol a lehajtós rész ütközik a tartójával, konkrétan itt:
oda én ragasztottam kis gumiszivacs lapocskákat, ilyen 2-3 mm vastagot.
Elkussolt. De persze továbbra is bemozdul döccenésekre. Csak anyám nem nagyon szokott vele DH-zni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!