A két cube kerékpár közül melyiket lenne érdemesebb megvenni?
Van lényegi különbség a kettő felszereltsége közt? (az áttételezést kivéve)
Illetve melyiket ajánlanátok inkább terepre erdőbe hegyre le és föl? Szóval ilyen tipik hegyi terepbringa lenne.
Én az SL-t venném, de ez majdnem ízlés kérdése. Ami objektíven jobb benne, azok a kerékagyak.
A hajtás/váltás egyéni ízlés kérdése is. Én nagyon szeretem az 1x rendszert, de tudnod kell, hogy kicsit szűkebb az áttételtartományod. Főleg végsebességben mutatkozik meg. Technikás terepen ez nem hátrány, mert lefelé úgysem tekersz. Túrázós felhasználásnál elképzelhető, hogy zavar, hogy 30-35 km/h-nál már nagyon pörög a lábad. A legkisebb áttételben kicsi a különbség, így felfelé nagyjából egyformán teljesítenek. Lefelé az 1x hajtásnál kicsivel nagyobb a helyed a középagy alatt, később ér le a lánckerék, mivel kisebb. A 12 sebességes láncok élettartama valószínűleg kisebb lesz, és megéri időben cserélni, mert nem olcsó a 12 sebességes hátsó sor. A fenntartása összességében várhatóan drágább.
A 2x hajtás előnye nyilván ennek az ellentéte: nagy áttételtartomány, kisebb lépések a fokozatok közt, olcsóbb alkatrészek. Dinamikus terepviszonyok közt hátrány, mert a két váltót egyszerre kell kezelni, terhelés alatt elöl nem igazán vált jól a rendszer.
nem teljesen a Te szegmnesed de nézd meg ezt a bringát... és nézz szét bátran ezen az oldalon!:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!