Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kell a teleszkóp, vagy felesle...

Kell a teleszkóp, vagy felesleges?

Figyelt kérdés

Röviden annyit, hogy régóta nincs biciklim. Ami volt ultra gagyi sprint mtb kb 15 éve 15 évesen. Tavaly rákaptam a bicózásra, barátokkal amerre tudtunk elmentünk. Volt ahol kölcsönöztem, volt ahol kaptam kölcsön. Jellemzően csak úton, bicikliúton mentünk, ritkán földút. Ezt követném most is. Szükséges a teleszkóp a bicajra, vagy feoesleges karbantartandó, romló alkatrész?

Egyébként kb 3-400ezret szánnék rá. Ha már veszek, normálisat szeretbék. Gravel, fitnesz, crosstrekking amiket nézegettem.

2021. febr. 2. 14:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kell.
2021. febr. 2. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:

ÉN hasznosnak találom (cross-trekking), mert pl. a csuklómnak sokkal jobb, mint a merev villás. Sokat használom terepen...

Engem pont az nem érdekel (amit sokan mondanak), hogy aszfalton sok energiát elvesz a teleszkóp...

2021. febr. 2. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:

a crosstreking ugye egy sportos teleszkópos(ami minimalista6-8cm használható max út!)ha nem használod off-de könnyen rátehetsz cyclocross szerű gumit ha minmális erdős mezős terepre van kedved ennyit ugye tudsz szerelni?!?

irány az erdő-mező

(várjuk a tavaszt!) merida 600d-alap 180ezer használtan 350-400ért talán karbon is beleférne de tedudod-h mennyire vagy elvetemült;)

karbon:jobb anyagtulajdonság:rezgés elnyelés mint sok kicsi teleszkóp-és karbon kiegekkel tudsz modifikálni:karbon kormány nyeregcső-ha megmondod mennyi a kes irók neked egy kombót!

persze nézz te is utána!

2021. febr. 2. 18:58
 4/6 anonim ***** válasza:
írok jav
2021. febr. 2. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez nagyban függ attól, hogy milyen terepre merészkednél ki vele. Ha csak jó minőségű, gravel jellegű földutakra használod, akkor felesleges a teleszkóp. Sokkal többet nyersz azzal, hogy könnyű, hatékony a bringa. Ha előfordul fűcsomós, traktornyomos, köves, gyökeres út, akkor jól tud jönni egy teleszkóp.

Egy merev bringánál érdemes pufi gumival (legalább 35, de inkább 40 mm feletti szélesség), megfelelő nyomással, néhány karbon kiegészítővel növelni a komfortot, ha rosszabb terepen is használnánk. De még a kerék és kerék közt is érezhető különbség tud lenni.

2021. febr. 2. 20:53
 6/6 Alex Fly ***** válasza:
Felhasználási területtől függ. Egyenetlen talajon, nagy sebességnél a kerék hajlamos pattogni - ilyenkor a teleszkóp az úton tartja a kereket, így a keró irányítható marad. Normál felhasználás esetén teljesen felesleges - maximum kényelmi szempontok lehetnek.
2021. febr. 3. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!