110 kilósan egy teleszkópos Mountain Bike szóba jöhet?
Szia!
Nekem Giant bicajom van, ha megnézed, itt írják a különböző modellekhez gyárilag ajánlott "rider max weight" adatokat:
136 kg az első és az össz-teleszkóposhoz is. 110 kilót szerintem bírnia kell, ha nem valami nagyon gagyi járműved van... illetve gondolom nem ugrálni kaarsz vele, hanem biciklizni... úgy nem lesz gond
100-120 kg között mozgok. 4 bicajom van, kb 6-7 ezer km-t megyek velük (összesen) évente.
A montim egy Merida Big Nine 300, 2016-os. Elöl van csak teló. Simán elbír. A gyári gumira (Maxxis) rá volt írva, hogy max 90 kg, de párezer km-t kibírt így is :D (kops miatt cseréltem le) Annyi történt, hogy 5 év alatt az egyik nyeregpálca törött el (bikefun nyereg volt)
A másik bicajom cross (Merida Crossway 300), az 9 éve teszi a dolgát gond nélkül - a teló tönkrement, de 9 év kemény munkája után elnézem neki.
A 3. bicajom egy 2010-es TREK 7300-as. Ez is jól bírja, ráadásul ezen vékony, 32-es gumik vannak (6 bar környékén használom) Ezen is rosszalkodik már a rugósvilla, dehát 10 éves.... szétkopott.
Az öreg vasparipa Neuzer montimat már nem használom, de nagyon sokat mentem vele és a szimplafalu felnivel sem okozott neki gondot a terhelés.
Szóval lehet coca testtel átlag biciklikkel is csapatni. :D Persze azért oda kell figyelni és nem úgy átdöngetni mindenen mint a 30 kilós kissrácok a BMX-el!
Nekem egy 25 éves bianchi caurus- országúti bringqm van, napi 8km-t megyek vele, + hétvégente 50et
Nem sport miatt, hétközben munkába járás, hétvégén pedig szüleimhez, csóró vagyok, autora nem telik...
10 éve aktívan tartom a 120kg-omat...
Nekem már van belőle bajom, a bringámnak meg se kottyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!