110 kilósan egy teleszkópos Mountain Bike szóba jöhet?
100ezer fölött már lehet kapni használtan alap montikat,
esetleg decathlonban újonnan.
Viszont kérdés, hogy azok mennyi súlyt bírnak...
120kg vagyok, most felyeztem be egy csepel túra felújítását, amit 1957-79ig gyártottak, sajnos nem tudom, hogy az enyém mikori, annyit tudok, hogy nagypapám 73-75között vásárolta, de pontosan nem emlékszik, hogy mikor, magának, és egy ugyan olyat csak női vázzal nagymamámnak. Többször megkerülték velük a balatont, de Mecsekben és Mátrán is jártak velük, pedig ezeken mégcsak váltó sem volt.
Törekedtem a lehető legtöbb eredeti alkatrész megtartásához, bár a hátsó agy helyett kapott egy agyváltot, a küllők újak, a felniket sem tudtam megmenteni, de egy hasonló korú 1982-es csepel budapestet használtam alkatrész bringának, arról szinte tökéletes állapotú felniket sikerült újítanom.
Felújítás egyetlen oka, hogy imádok bringazni, ám munkám és magánéletem miatt 5 éve nem volt lehetőségem olyan bringára amilyet szerettem volna, most pedig, hogy elértem ezt a vágósúlyt, elmentem egy kereskedésbe, hogy ha törik ha szakad veszek egy bringat, és sajnálattal tapasztaltam, hogy a sok munkás év, valamint a dagadtságom és a gerincsérvem hatására, egyszerűen már nem bírom azt a pozíciót tartani, amit egy álom országúti bringámon tartani kéne...
Itt a faluban ezt a bringát használom évek óta boltba járásra és kimondottan kényelmes a testtartásom rajta, el tudnék képzelni vele hosszabb utakat is, ezért lett felújítva. Most hétvégén tettem meg a próba kört, párszor majdnem szívrohamot kaptam, és bevallom volt olyan hely, ahol tolnom kellett, de összehoztam vele egy szombat Bakonycsernye-Székesfehérvár-Nádasdladány
Vasárnap Nádasdladány-várpalota-Bakonycsernye karikát...
És azt kell mondjam, nem a súllyommal vagy a bringával voltak egyedül gondjaim, csakis az edzettségemmel... illetve edzettlenségemmel.
Ja, mint most is.
Boltba járáshoz vehetsz kb. akármit, jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!