Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A levegős teleszkóp (rockshox...

KárpátokGéniusza kérdése:

A levegős teleszkóp (rockshox judy air) azt jelenti hogy rendszeresen kell a légnyomást utánapumpálni?

Figyelt kérdés

Nekem csak városba lenne főleg monti és nem szeretnék még ezzel is vacakolni.

Mellesleg a telópumpa jár a kerékpárhoz vagy azt külön venni kell vagy hogyis?

Kösz

2021. jan. 27. 00:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

És városba a 26-os monti a nyerő, mert keskenyebb kormány passzol hozzá.

Deore alatti fékem nem volt sosem, csak a canti és a V.

Az erőkar szerintem itt nem szempont, mert éppen nagyobb erőkaron akarod megfogni a kereket, tehát erősebb fék kell hozzá elvileg.

2021. jan. 27. 18:06
 12/19 anonim ***** válasza:

11: Pont fordítva. A forgással ellentétes irányba kell forgatónyomatékot kifejtened (erő x erőkar). A fékerő adott, az erőkar nő.

Ha meg akarod állítani a kereket kézzel, hogy próbálod? A guminál, vagy a kerékagynál? 160 és 180-as tárcsa közt 12,5% az erőkarbeli eltérés, ennyivel nagyobb lehet a fékerő.

2021. jan. 27. 19:46
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
A teleszkóp nem gumi, hogy eresszen! 1 év alatt 2x tettem rá pumpát, akkor is csak ellenőrizni! 4-10 bar van benne, az is nagyon kis térfogattal, így kelleni fog a telópumpa, mással nem tudod beállítani.
2021. jan. 28. 22:29
 14/19 Wadmalac ***** válasza:

A 160-as tárcsa is simán állóra fogja a kereket, ha jó a betét, légmentes a rendszer és jó a fékkar is, meg elég erős a kezed.

Hosszú távon fárasztó lehet erőseket húzni meg tényleg előbb elmelegszik a kisebb tárcsa, ezek amik igazán aláírják a nagyobb tárcsát.

Általában simán elég a 160-as tárcsa, ha nem lejtőzésre, agresszív sporttekerésre használod a lovat.

Én azért váltottam 180-asra, mert egy fosch volt az alja kategóriás Shimano féknyergem meg elég használt is volt.

Alig segített valamit. Cseréltem a féknyerget és a kart, most minden OK, a mostanival elég lett volna a 160 is.

Óvatosan a tárcsaméret váltással, a féknyereg kiemelő konzol rossz felrakásával hazavágod a nyereg merevségét, a biztonságos fékerőt meg állandó súrlódást is tudsz csinálni.

A teló meg tényleg igényli a pumpa beszerzését meg a gondos karbantartást, ha levegős.

Eresztés minimális, ha nem hagyod, hogy a kosz szétegye a tömítéseket.

2021. jan. 29. 09:53
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem is levegös telom van, èn évaszakonként álljtom azaz évente 3x.(miota kimarad egy-egy) Ez szerintem nem jelent rendszeres pumpálást.

Amugy vennem kelett.

2021. jan. 30. 10:51
 16/19 anonim ***** válasza:
15: Igaz, a télen nekem is rá kell fújni, de valószínűleg a hideg miatt.
2021. jan. 30. 11:52
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Ha nem vészes gondozásilag ez ilyen teló akkor megkockáztatok egy ilyen 29" montit, városban sleek gumikkal biztos lehet vele döngetni :)

Ha mégse jön be akkor tovább adok rajta

2021. jan. 30. 16:27
 18/19 anonim ***** válasza:
slick
2021. jan. 30. 22:11
 19/19 A kérdező kommentje:
akkor az ;)
2021. jan. 30. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!