A levegős teleszkóp (rockshox judy air) azt jelenti hogy rendszeresen kell a légnyomást utánapumpálni?
Nekem csak városba lenne főleg monti és nem szeretnék még ezzel is vacakolni.
Mellesleg a telópumpa jár a kerékpárhoz vagy azt külön venni kell vagy hogyis?
Kösz
És városba a 26-os monti a nyerő, mert keskenyebb kormány passzol hozzá.
Deore alatti fékem nem volt sosem, csak a canti és a V.
Az erőkar szerintem itt nem szempont, mert éppen nagyobb erőkaron akarod megfogni a kereket, tehát erősebb fék kell hozzá elvileg.
11: Pont fordítva. A forgással ellentétes irányba kell forgatónyomatékot kifejtened (erő x erőkar). A fékerő adott, az erőkar nő.
Ha meg akarod állítani a kereket kézzel, hogy próbálod? A guminál, vagy a kerékagynál? 160 és 180-as tárcsa közt 12,5% az erőkarbeli eltérés, ennyivel nagyobb lehet a fékerő.
A 160-as tárcsa is simán állóra fogja a kereket, ha jó a betét, légmentes a rendszer és jó a fékkar is, meg elég erős a kezed.
Hosszú távon fárasztó lehet erőseket húzni meg tényleg előbb elmelegszik a kisebb tárcsa, ezek amik igazán aláírják a nagyobb tárcsát.
Általában simán elég a 160-as tárcsa, ha nem lejtőzésre, agresszív sporttekerésre használod a lovat.
Én azért váltottam 180-asra, mert egy fosch volt az alja kategóriás Shimano féknyergem meg elég használt is volt.
Alig segített valamit. Cseréltem a féknyerget és a kart, most minden OK, a mostanival elég lett volna a 160 is.
Óvatosan a tárcsaméret váltással, a féknyereg kiemelő konzol rossz felrakásával hazavágod a nyereg merevségét, a biztonságos fékerőt meg állandó súrlódást is tudsz csinálni.
A teló meg tényleg igényli a pumpa beszerzését meg a gondos karbantartást, ha levegős.
Eresztés minimális, ha nem hagyod, hogy a kosz szétegye a tömítéseket.
Nekem is levegös telom van, èn évaszakonként álljtom azaz évente 3x.(miota kimarad egy-egy) Ez szerintem nem jelent rendszeres pumpálást.
Amugy vennem kelett.
Köszönöm mindenkinek!
Ha nem vészes gondozásilag ez ilyen teló akkor megkockáztatok egy ilyen 29" montit, városban sleek gumikkal biztos lehet vele döngetni :)
Ha mégse jön be akkor tovább adok rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!