Első bicikli vásárlásnál mire figyeljek?
Sziasztok.
Igazából nem az első biciklim lesz, de az első bicikli vásárlásom lesz, mivel csak gyerekkoromban volt biciklim annó amit csak kis községben tekertem igazán nagy városban még nem. Szeretnék olyan biciklit venni amivel fővárosi utakon, akár erdőben, mezőn is lehetne nyugodtan tekerni. Szeretnék vele sokat ilyen mezőkre járni és tekerni ott. Milyen típusú biciklit ajánlotok e célokra? Meg mennyivel másabb nagy városban (Budapest) biciklizni mint egy falunál kisebb községben ahol alig voltak? Miket kell betartanom, mire kell figyelnem? Mennyire megengedett a járdán való tekerés mint az úton ahol gyalogosok szoktak lenni? Elsőnek talán járdán próbálnám ki mivel az út nekem ijesztő kicsit, hogy csak kiskoromban bicikliztem utoljára. Milyen védőfelszerelések ajánlottak? Keretem max 100.000-150.000 lenne bár nem ismerem a kerékpár árakat igazán, szóval ha lenne jó minőség akkor természetesen tolok az áron. 23L
Járdán nem közlekedhetsz biciklivel. Ha mégis megteszed, ne csodálkozz, hogy az emberek úgy néznek rád, mint akit legszívesebben leköpnének. Mint a bicikliúton sétálókra a biciklisek.
Ha sokat járnál vele terepre, lehet, hogy inkább MTB kéne trekking helyett.
9: pont azért írtam!
Már ne is haragudj, de ez kb. olyan érvelés, mint pl. "ha kolompár gazsi lop a boltban, akkor neked is szabad".
Per definitionem TILOS a járdán kerékpározni, leírtam, mi van a KRESZ-ben.
15: tényleg nem érted....????
Ezzel az erővel feltehetnél egy csomó más kérdést..
Pl. miért mennek 70-nel, ahol csak 50-nel szabad?
Miért lopnak az emberek, mikor tilos?
Miért csalnak adót az emberek, mikor tilos?
stb. stb.
jól van de mint írtam nem vagyok kerékpár témában otthon.
itt elvileg nyugodtan kérdezhetek de úgy tűnik nem.
na mindegy többieknek köszi a normális hangú választ...többet ide se jövök itt hülyének nézik az embert
Senki nem nézett hülyének, konkrét - és helyes - válaszokat kaptál.
Te kezdted el kétségbevonni a hatályos KRESZ előírásait - anélkül, hogy utánanéztél volna!
Mindent lehet - azt is, amit nem szabad. De utána viseld a következményeit.
Egy járdázásért pl. 30ezret is lehet kaszálni, ha a rendőrnek olyanja van, és megbüntet....
Szívem csak azt mondom-Vedd!
s tekerd bele a kilóméterekety
monti terep s minden vágy-alantas érzés
elcsigáz-de ha a gőz s adrenalin felmegy
felmész a gellért-vagy jánoshegyre vele
megse állj s csak repülj mint a madár
zordon ősi lelkemre Ó várna egy Idomár
sikidom tes mi körbevesz feszüljön a vázra s tekerj
izomláz tejsav miegymás ne figyelj indulj s repülj már!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!